Het hoofdgebouw van 'Aire de Berchem' in Luxemburg, het grootste tankstation ter wereld.
Volledig scherm
PREMIUM
Het hoofdgebouw van 'Aire de Berchem' in Luxemburg, het grootste tankstation ter wereld. © Photonews

Een dagje op het grootste én properste tankstation ter wereld, ‘Aire de Berchem’: “Voor goedkope benzine moet je hier niet meer zijn, wel voor de toiletten en tabak”

Hartje zomer en dus zijn het hoogdagen voor tankstations langs de Europese reiswegen. Maar nòg meer voor dat van Berchem in Luxemburg. Met 51 beschikbare pompen en dagelijks tot 25.000 passerende toeristen en truckers ligt hier het grootste tankstation ter wereld. Verslag vanuit een mierennest - dertig keer groter dan een gemiddeld snelwegstation - waar ook heel wat Vlaamse vakantiegangers kind aan huis zijn, en dat ook om een heel andere reden: “Zulke propere toiletten, meneer. Dat vind je nergens, zelfs niet in België.” 

  1. Van een leidinggevende functie naar een slagerij aan de andere kant van de wereld: Mathias (46) en Koen (50) begonnen een nieuw leven in Kaapstad
    PREMIUM

    Van een leidingge­ven­de functie naar een slagerij aan de andere kant van de wereld: Mathias (46) en Koen (50) begonnen een nieuw leven in Kaapstad

    Velen mijmeren erover, weinigen durven het: hebben en houden achterlaten om een nieuw leven in het buitenland op te bouwen. Tijdens hun eerste reis naar Zuid-Afrika zaten Mathias Devos (46) en Koen Colman (50) na amper drie dagen al bij het immigratiekantoor om een verhuis van Rupelmonde naar Kaapstad te regelen. “Zonder nadenken hebben we die stap gezet en het is nog steeds de beste beslissing van ons leven.”