EasyJet verbiedt pinda’s op alle vluchten

Getty Images
Passagiers van EasyJet zullen voortaan geen pindanoten meer aangeboden krijgen als snack. Daarnaast worden reizigers ook opgeroepen om geen pindaproducten te consumeren tijdens de vlucht. Dat deelt de Britse lowcostmaatschappij mee. De maatregel moet passagiers met een ernstige pinda-allergie beschermen.

Onder andere Qantas, Southwest Airlines en Lufthansa besloten eerder al om pinda’s te bannen. British Airways en Ryanair vragen reizigers om geen pinda’s te consumeren als er iemand met een ernstige allergie aan boord is. De meeste maatschappijen beklemtonen echter dat ze geen volledig “notenvrije omgeving” kunnen garanderen wegens kruisbesmetting.

Dat betekent dat reizigers die kampen met een ernstige pinda-allergie dit bij hun boeking én voor vertrek op de luchthaven nog steeds moeten aangeven. “Wanneer een passagier met een ernstige notenallergie, die kan leiden tot een anafylactische shock, met ons meereist, zullen we andere passagiers op de vlucht vragen om geen producten met noten te verbruiken die ze zelf mee aan boord gebracht hebben”, deelt een woordvoerder van EasyJet mee.

Volgens een studie uit 2017 die gepubliceerd werd in het World Allergy Organization Journal zijn zo’n 2,2 procent van de medische noodgevallen aan boord van een vliegtuig het gevolg van een allergische reactie. Pindanoten en schelpdieren zijn de meest voorkomende oorzaken van voedselallergie.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Tom Der Kinderen

    Ik huur een privé vliegtuigje als ik de anderen tot last ben of zou zijn , niemand hoeft zich aan mij aan te passen.. elementaire beleefdheid