Veel terrassen in Durbuy zijn inmiddels terug open. Een cameraploeg van VTM NIEUWS trok vandaag 22 juli naar het stadje in de provincie Luxemburg.
Volledig scherm
Veel terrassen in Durbuy zijn inmiddels terug open. Een cameraploeg van VTM NIEUWS trok vandaag 22 juli naar het stadje in de provincie Luxemburg. © VTM NIEUWS

Durbuy mikt op snelle terugkeer van toeristen: “De activiteiten draaiende houden, dat is ook solidariteit”

PROV. LUXEMBURGDe stad Durbuy, die vorige week nog getroffen werd door zware overstromingen, is opnieuw klaar om toeristen te ontvangen. Dat heeft de Waalse minister van Financiën, Jean-Luc Crucke verklaard tijdens een bezoek aan het stadje in de provincie Luxemburg. De minister hoopt op die manier de handelaars in het toeristische oord te ondersteunen. “De activiteiten draaiende houden, dat is ook solidariteit”, klinkt het.

4 reacties

 • Rene Bankschroef

  1 jaar geleden
  Dat moet pijn doen,voor veel mensen.....die alles verloren hebben.
 • john maelfait

  1 jaar geleden
  je moet es met mensen van Durbuy spreken. zij zijn niet allen zo gelukkig met wat er daar gebeurt, en allemaal opgekocht wordt. hetzelfde gebeurt in het dorp Rochehaut, daar wordt alles door 1 en dezelfde persoon opgekocht met alle gevolgen vandien.
 • paul van gele

  1 jaar geleden
  Ik ga nog een beetje weg blijven zo dat ik niet in de weg ga lopen van de mensen die nog moeten op ruimen. Maar ook is het niet verstandig met de corona cijfers die nu weer de hoogte inschieten.
 • cor vermonden

  1 jaar geleden
  En dat durven die daar solidariteit te noemen, kleine ondernemers en veel huiseigenaars in de st..nt en de begoeden aan het feest.