Veel terrassen in Durbuy zijn inmiddels terug open. Een cameraploeg van VTM NIEUWS trok vandaag 22 juli naar het stadje in de provincie Luxemburg.
Volledig scherm
Veel terrassen in Durbuy zijn inmiddels terug open. Een cameraploeg van VTM NIEUWS trok vandaag 22 juli naar het stadje in de provincie Luxemburg. © VTM NIEUWS

Durbuy mikt op snelle terugkeer van toeristen: “De activiteiten draaiende houden, dat is ook solidariteit”

PROV. LUXEMBURGDe stad Durbuy, die vorige week nog getroffen werd door zware overstromingen, is opnieuw klaar om toeristen te ontvangen. Dat heeft de Waalse minister van Financiën, Jean-Luc Crucke verklaard tijdens een bezoek aan het stadje in de provincie Luxemburg. De minister hoopt op die manier de handelaars in het toeristische oord te ondersteunen. “De activiteiten draaiende houden, dat is ook solidariteit”, klinkt het.

3 reacties

 • john maelfait

  1 dag geleden
  je moet es met mensen van Durbuy spreken. zij zijn niet allen zo gelukkig met wat er daar gebeurt, en allemaal opgekocht wordt. hetzelfde gebeurt in het dorp Rochehaut, daar wordt alles door 1 en dezelfde persoon opgekocht met alle gevolgen vandien.
 • paul van gele

  1 dag geleden
  Ik ga nog een beetje weg blijven zo dat ik niet in de weg ga lopen van de mensen die nog moeten op ruimen. Maar ook is het niet verstandig met de corona cijfers die nu weer de hoogte inschieten.
 • cor vermonden

  1 dag geleden
  En dat durven die daar solidariteit te noemen, kleine ondernemers en veel huiseigenaars in de st..nt en de begoeden aan het feest.
 1. Deze mooie Italiaanse dorpen betalen jou 28.000 euro om naar daar te verhuizen en zaak op te starten
  5

  Deze mooie Italiaanse dorpen betalen jou 28.000 euro om naar daar te verhuizen en zaak op te starten

  Heb je er ooit van gedroomd om een delicatessenzaak of B&B op te starten in een idyllisch dorpje in het diepe zuiden van Italië - en er ook nog voor betaald te worden? Voor degenen die de sprong willen wagen, hoeft het niet bij een droom te blijven. Enkele dorpen in de regio Calabrië betalen jou om naar daar te verhuizen en een zaak op te starten of eventueel een knelpuntberoep in te vullen. Dit zijn de voorwaarden.
 2. Doodgeslagen tijdens vakantie op Mallorca: Nederlander die door landgenoten aangevallen werd is overleden, daders land uit gevlucht
  SPANJE - NEDERLAND
  78

  Doodgesla­gen tijdens vakantie op Mallorca: Nederlan­der die door landgeno­ten aangeval­len werd is overleden, daders land uit gevlucht

  De 27-jarige Nederlander die afgelopen woensdagnacht volgens de Spaanse politie zonder reden tegen het hoofd werd getrapt is overleden. Dat melden diverse Spaanse media op Mallorca en wordt bevestigd door de lokale politie. Met de dood van het slachtoffer zullen negen Nederlandse verdachten van doodslag of moord worden beschuldigd door de Spaanse justitie.