Volledig scherm
© Boris Roessler/dpa

Duitse luchtvaartsector stelt voor mondmaskers te verplichten aan boord

Wanneer vliegen weer toegelaten wordt na de coronacrisis, zouden passagiers verplicht moeten worden om mondmaskers te dragen vanaf dat ze in de luchthaven toekomen, op het vliegtuig en tot ze de luchthaven weer verlaten. Dat staat in een voorstel dat de luchtvaartsector in Duitsland aan de regering heeft overgemaakt en dat het Duitse persagentschap DPA kon inkijken.

4 reacties

 • Marco Di Scarpa

  10 maanden geleden
  Op een vliegtuig zit je letterlijk bijna op mekaars schoot. De middenstoel vrijhouden en een mondmasker zou het risico op besmetting kunnen verlagen.
 • stefan leysen

  10 maanden geleden
  Toen ik op 8 maart met een mondmasker op de luchthaven stond te wachten werd ik door verschillende mensen uitgelachen. Toen ik zei dat een goeie soldaat in de eerste plaats goed voor zichzelf moest zorgen om anderen te kunnen bijstaan die zichzelf verwaarlozen keken ze echter beschamend met de ogen naar de grond. Zorg in de eerste plaats voor u zelf en lach dan misschien anderen uit.
 • LUDO SPRANGERS

  10 maanden geleden
  Ja iedereen lacht als je mondmasker opzet in luchthaven en aan boord. Het zal echt wel nodig zijn zo lang er geen vaccin voorhanden is of dat het virus toch eventueel volledig door de natuur zou afgebroken zijn?
 • wim CLAES

  10 maanden geleden
  wie durft er nog te vliegen? Hoelang voor er op Zaventem een sociaal bloedbad gebeurd.al maanden zonder inkomen, die maatschappijen hebben kosten, aviapartner stond voor de crisis al tot aan zijn lippen.ik verwacht rampen.
 1. Dashcam filmt 'wielerterrorist' in Limburg
  Play

  Dashcam filmt 'wielerter­ro­rist' in Limburg

 2. 'Stitchy in Tooki Trouble' is nieuw Belgisch videospel voor Switch
  Play
  games

  'Stitchy in Tooki Trouble' is nieuw Belgisch videospel voor Switch