Dubbele pech voor Belgisch koppeltje tijdens fietsvakantie in Italië

Geoffrey (26) en Annoushka (22) bij het binnenrijden van Italië. Even later ging het helemaal mis.
RV - HLN Geoffrey (26) en Annoushka (22) bij het binnenrijden van Italië. Even later ging het helemaal mis.
Een ongeluk komt nooit alleen. Een Belgisch koppeltje dat met de tandem in Italië op vakantie is, kan ervan meespreken. Net toen ze zaterdag in de Alpen aan een afdaling begonnen, braken de remmen van hun fiets. Door de valpartij die volgde, belandde Annouskha (22) in het ziekenhuis. Maar dat was slechts hun eerste portie ongeluk. 

“We begonnen onze fietstocht in de Pyreneeën”, vertelt Andrè Geoffrey (26) uit Luik in La Stampa. “Van daaruit ging het via het zuiden van Frankrijk naar Italië, eerst richting Alpen en later de Dolomieten. We waren net Italië binnengereden toen in de afdaling van de Colle dell’Agnello onze remmen het begaven.” 

Bij de valpartij die volgde, brak zijn Annouskha haar knie. “We kregen gelukkig meteen hulp van voorbijgangers. Samen belden we de hulpdiensten. Annouskha werd met een helikopter naar het ziekenhuis gebracht.” 

Haar vriend Geoffrey liep kneuzingen op. Hij slaagde erin een slaapplaats te vinden op een boerderij in Savigliano. Uitbater Matteo Allocco pikte hen op in het ziekenhuis. In alle drukte was de beschadigde (maar herstelbare) tandem van het koppeltje in de berm achtergebleven op de plaats van het ongeval.

De tandem leenden ze van een bevriend koppel, die de fiets als huwelijkscadeau kregen.
RV - HLN De tandem leenden ze van een bevriend koppel, die de fiets als huwelijkscadeau kregen.

De volgende dag reed Geoffrey samen met Alloco de bergen in om de fiets op te halen. Bij hun aankomst bleek de tandem echter verdwenen. “We vroegen in de buurt om informatie”, zegt Geoffrey. “Mensen hadden de fiets rond 14 uur nog gezien, maar tegen 15 uur was hij verdwenen.”

Huwelijkscadeau

“Nieuw kost die fiets 5.000 euro”, zegt de Belg. “Deze was wel al 7 à 8 jaar oud, maar ik denk dat hij toch nog 1.500 euro waard was. Maar er is meer dan het geld. We hadden de fiets geleend van een bevriend koppel, die hem als huwelijkscadeau kregen. We willen hem dus echt wel terug. Op het zadel staat het telefoonnummer van de eigenaar, dus we hopen erop dat iemand ons zal contacteren.”

Ze lanceerden ook een oproep op sociale media. Of die al resultaat heeft opgeleverd, is niet duidelijk.

Bekijk ook: Motorboot ontploft in Spanje: vijf Belgen zwaar verbrand

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Peter Kegels

    Remmen die breken van een geleende fiets. Waarom verschiet ik daar niet van. Als je niet alleen je eigen leven wilt riskeren maar twee levens in de weegschaal legt met een portie avontuur, zorg dan ook voor perfect en eigen materiaal dat je door en door kent.

  • Gack Rhyta

    Remmen die afbreken? Misschien daar wat meer uitleg rond zodat anderen dit bij hen kunnen voorkomen.