De absolute bestseller bij Volkswagen is de California, gebaseerd op de Transporter.
Volledig scherm
PREMIUM
De absolute bestseller bij Volkswagen is de California, gebaseerd op de Transporter. © Volkswagen

Dubbel zoveel mensen kopen mobilhome: reisdroom mag tot 70.000 euro kosten

De verkoop van motorhomes zit meer dan ooit in de lift. Het aantal nieuwe inschrijvingen is verdubbeld in tien jaar en corona versterkt die trend nog. De gemiddelde nieuwe mobilhome-eigenaar heeft er 60 tot 70.000 voor over om zijn droom te realiseren. Voor die prijs koop je ook al de populairste camper. Met een kleiner budget kan je uiteraard terecht op de tweedehandsmarkt. Maar dan komt het er op aan niet de miserie van een ander over te kopen, zegt een kenner.

29 reacties

 • Tom De Bondt

  1 jaar geleden
  @Geert Landsman: hangt er vanaf, met 2 mensen in zo'n busje rijden betekent waarschijnlijk meer co2 uitstoot per persoon (+/- 350 kg) dan met het vliegtuig (+/- 240 kg). Dus vooraleer te kappen op het vliegtuig...
 • Farid Azuzzi

  1 jaar geleden
  vanaf 2025 komen de elektrische motorhome op de markt dus wacht even af voor je aan kapitaalvernietiging doet ...is een belangrijke investering dat en een surfplank de rest kan mij gestolen worden europa is groot om door te reizen je blijft belg maar hebt er niets meer mee te maken ...en als je geld nodig hebt klusjes genoeg te doen in vele landen ..
 • Geert Landsman

  1 jaar geleden
  Deze mensen denken tenminste om het milieu in tegenstelling tot die vliegende vervuilers die tonnen rotzooi over ons uitstrooien. Vliegen moet gewoon verboden worden behalve voor hulpdiensten.
 • geert vlietinck

  1 jaar geleden
  Wij hebben nu 4 jaar onze camper maar kampeerden voordien jaren met onze caravan(s)zelfs nog gekampeerd met de tent dus het kamperen houdt voor ons geen geheimen meer in ik vrees dat veel van die nieuwe "mobilhome" kampeerders die vroeger neerkeken op een camping snel zullen afhaken.
 • Andy Hacquaert

  1 jaar geleden
  Respect mensen, daar begint het allemaal mee. Ik kampeer al mij hele leven, zo een 43 jaar over alle vormen. Sta en trek caravan, tent, vouwtent en nu mobilhome. Ik heb nog nergens vuil achter gelaten. Het is een manier van reizen die inderdaad voor velen prachtig is en ja er komt veel bij kijken maar als je dat niet wilt ga dan op hotel op elkaar gaan zitten. Ik vertrek en het is verlof, ook in de vele weekends die wij doen. Geen stres en alles op het gemak is de boodschap en vooral ‘respect’