De absolute bestseller bij Volkswagen is de California, gebaseerd op de Transporter.
Volledig scherm
PREMIUM
De absolute bestseller bij Volkswagen is de California, gebaseerd op de Transporter. © Volkswagen

Dubbel zoveel mensen kopen mobilhome: reisdroom mag tot 70.000 euro kosten

De verkoop van motorhomes zit meer dan ooit in de lift. Het aantal nieuwe inschrijvingen is verdubbeld in tien jaar en corona versterkt die trend nog. De gemiddelde nieuwe mobilhome-eigenaar heeft er 60 tot 70.000 voor over om zijn droom te realiseren. Voor die prijs koop je ook al de populairste camper. Met een kleiner budget kan je uiteraard terecht op de tweedehandsmarkt. Maar dan komt het er op aan niet de miserie van een ander over te kopen, zegt een kenner.

27 reacties

 • Geert Landsman

  4 weken geleden
  Deze mensen denken tenminste om het milieu in tegenstelling tot die vliegende vervuilers die tonnen rotzooi over ons uitstrooien. Vliegen moet gewoon verboden worden behalve voor hulpdiensten.
 • geert vlietinck

  1 maand geleden
  Wij hebben nu 4 jaar onze camper maar kampeerden voordien jaren met onze caravan(s)zelfs nog gekampeerd met de tent dus het kamperen houdt voor ons geen geheimen meer in ik vrees dat veel van die nieuwe "mobilhome" kampeerders die vroeger neerkeken op een camping snel zullen afhaken.
 • andy hacquaert

  1 maand geleden
  Respect mensen, daar begint het allemaal mee. Ik kampeer al mij hele leven, zo een 43 jaar over alle vormen. Sta en trek caravan, tent, vouwtent en nu mobilhome. Ik heb nog nergens vuil achter gelaten. Het is een manier van reizen die inderdaad voor velen prachtig is en ja er komt veel bij kijken maar als je dat niet wilt ga dan op hotel op elkaar gaan zitten. Ik vertrek en het is verlof, ook in de vele weekends die wij doen. Geen stres en alles op het gemak is de boodschap en vooral ‘respect’
 • Patrick Weyers

  1 maand geleden
  Ik heb ook die overweging gemaakt. Helaas. Op heel veel plaatsen waar ik mobilhomes zie staan zou ik niet eens 10 minuten met de auto willen staan. Zeer ongezellige plaatsen, dikwijls als aanhangsel van een parkeerplaats voor auto's. Je kan best voor ietwat comfort op een camping gaan staan en daar moet je ook nog eens voor betalen.
 • Guido Onraedt

  1 maand geleden
  Dit artikel gaat over een motorhome en niet over een mobilhome.
 1. Versoepelingen Franse coronapas: al één week na tweede prik geldig, uitstel voor jongeren tot 30 augustus
  3

  Versoepe­lin­gen Franse coronapas: al één week na tweede prik geldig, uitstel voor jongeren tot 30 augustus

  Frankrijk verplicht de ‘pass sanitaire’ of gezondheidspas vanaf 21 juli voor alle volwassenen die grote evenementen, pretparken of culturele instellingen willen bezoeken, en vanaf 1 augustus ook voor wie op café of restaurant wil, of naar een winkelcentrum. Op de coronapas moet het bewijs van dubbele vaccinatie staan, of van immuniteit na een eerdere coronabesmetting, of het resultaat van een negatieve PCR- of antigeentest van hoogstens 48 uur. Voor dubbel gevaccineerden is er meteen een versoepeling: zij kunnen de pas al verkrijgen vanaf één week - en dus niet langer twee weken - na hun tweede prik. Eerder kregen kinderen tussen 12 en 18 jaar al uitstel tot 30 augustus.