Dubbel zoveel Belgen boekten al wintervakantie naar de zon

Deze winter gaan bijna vijf keer meer Belgen naar Malaga.
Shutterstock Deze winter gaan bijna vijf keer meer Belgen naar Malaga.
Dubbel zoveel Belgen hebben hun wintervakantie naar de zon al geboekt. De Belg trekt steeds vaker voor meer dan tien nachten naar het zuiden tijdens de wintermaanden. Twee op de tien Belgen kiezen er de laatste jaren zelfs voor om te overwinteren in de zon. Dat blijkt uit de boekingscijfers van touroperator Neckermann.

De zomervakantie staat voor de deur en toch maken sommige Belgen al plannen voor de winter. Neckermann zag het aantal Belgen die op zoek zijn naar een wintervakantie de voorbije maanden verdubbelen ten opzichte van 2018. "Die stijging vertaalt zich ook in het aantal geboekte winterzonvakanties: dubbel zoveel Belgen boekten hun wintervakantie naar de zon al", zegt woordvoerster Leen Segers.

De Belgen kiezen dit jaar voor bestemmingen die zonzekerheid bieden tijdens de koude wintermaanden. Zo is het Spaanse vasteland enorm in trek deze winter. Maar ook de Canarische Eilanden -met voornamelijk Lanzarote en Gran Canaria- scoren goed met een derde meer Belgen dan in 2018. Verder zijn de zuiderse landen als Egypte, Tunesië, Marokko en Turkije deze winter populair bij de Belg.

Vijf keer meer Malaga
Deze winter gaan bijna vijf keer meer Belgen naar Malaga. Egypte stijgt met 90 procent meer boekingen ten opzichte van vorig jaar. Verder zijn ook Tunesië, Marokko en Turkije erg in trek. Een kwart meer Belgen trekt deze winter naar Kaapverdië.

Neckermann stelt nog een andere opvallende trend vast: de laatste jaren geniet de Belg graag langer van de zon tijdens de wintermaanden. "Een vakantie van 9, 10, 12 of 14 nachten is de laatste twee jaar geen uitzondering meer. Deze winter kiezen zes op de tien vakantiegangers voor een verblijf van meer dan zeven nachten in het zuiden. Verder zien we ook een stijging van Belgen die echt overwinteren in het zuiden. Zij vertrekken voor langer dan drie weken, soms zelfs tot drie maanden", besluit Segers.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Tina Colpaert

  Ja slechte tijden vind hier vele hun uitspraken geld moet rollen tot ze eens zware pech hebben en wie gaat er dan betalen?

 • Gustaaf Tielemans

  Wie spaart er nog? Sparen is verleden tijd, het is nu dat men moet leven, later is het te laat en wat men opdoet kan men niet meer afpakken.

 • Patrick Jans

  Zuid-Afrika... ? putteke zomer met Kerstmis

 • Theo Deweerdt

  Leve de klimaatacties !!!

 • Rudi Bollaerts

  En de " lege brooddoos " dan ? Er is geld genoeg dat bewijzen de miljoenen vakantiegangers en ongelijk hebben ze zeker niet dat is de sleutel van de economie ,geld moet rollen.