Dubai laat in juli weer toeristen toe na coronalockdown

AFP
Het Golfstaatje Dubai laat vanaf 7 juli weer toeristen toe. Dat heeft het mediacentrum van de stadstaat zondag aangekondigd. Het emiraat ging ruim drie maanden geleden op slot in de strijd tegen het coronavirus.

Bezoekers moeten zich wel strikt aan de coronamaatregelen houden. 

Zo moeten ze een negatieve coronatest kunnen tonen die werd afgenomen in de laatste 96 uur of een coronatest ondergaan op de luchthaven van Dubai. Iemand die positief blijkt, moet twee weken in isolatie. Bezoekers moeten bovendien gedekt zijn door een internationale ziekteverzekering en een applicatie downloaden om hun gegevens te delen.

Burgers en andere inwoners van Dubai mogen vanaf dinsdag weer reizen. 

Dubai is een van de zeven Verenigde Arabische Emiraten, die tot nu toe 45.000 coronabesmettingen registreerden en iets meer dan driehonderd coronadoden.

Lees ook: Is er al een reisverzekering die corona dekt? Kies ik beter een coronavoucher of een terugbetaling? De meest prangende reisvragen beantwoord (+)

Mensen houden afstand terwijl ze de fonteinenshow in Dubai bekijken.
AFP Mensen houden afstand terwijl ze de fonteinenshow in Dubai bekijken.
Dubai International Airport.
AP Dubai International Airport.
Temperatuurchecks in de luchthaven.
AP Temperatuurchecks in de luchthaven.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.