Droomvakantie Eva ontaardt in nachtmerrie: "Gewapende mannen rond het huis en zwérmen insecten"

Instagram
Wat een droomvakantie had moeten worden in het Zuid-Amerikaanse  Brazilië, is op een nachtmerrie uitgedraaid voor Eva Tuytelaers en haar zoontje Hélder. Op hun reis door het land hadden ze via Airbnb een luxueus huisje geboekt om lekker te relaxen, maar dat bleek niet te zijn wat er beloofd was.

Tuytelaers vertrok een week geleden op vakantie met haar zeven maanden oude zoontje, zo laat ze weten op Instagram. Vanaf afgelopen vrijdag hadden ze een huis met een zwembad geboekt, op 3 uur rijden van Salvador. "Het huis was prachtig, maar daar aangekomen voelden we ons niet veilig", schrijft ze. "Niet veilig voor de muggen, maar ook niet veilig voor de mensen."

Het bleek namelijk om een spookresort te gaan, met allemaal mooie, dure, maar leegstaande villa's. En daar bleek een goede reden voor te zijn. "Er was geen afsluiting, geen bewaking en geen sociale controle", vertelt Tuytelaers. "Voor hij vertrok zei de verhuurder nog: 'Zo één keer om de drie maanden lopen er gasten met een revolver rond die de gsm's komen 'vragen'. Dus best 's avonds niet buiten komen.'" En dat was dat.

Opgelicht
Al snel kwam ze te weten dat de Belgische eigenaars van de huizen zelf ook opgelicht waren door de projectontwikkelaars, die hen de hemel op aarde hadden beloofd. Enkele jaren later staan er enkele van de huizen te koop en wordt er nog amper iets verhuurd. "Nergens zijn er eigenaars te zien", aldus Tuytelaers. "En ook geen huurders. We zijn hier helemaal alleen." (lees hieronder verder)

Ik denk dat Patricia daar een foto gemaakt heeft die hoogstwaarschijnlijk goed is voor @boyfriends_of_insta. Denk ik he. #evacances #itsahélderholiday #ergobaby360 #eveningwalk #lovecarrieson #travelwithkids

851 Likes, 12 Comments - Eva Tuytelaers (@eva_tuyt) on Instagram: "Ik denk dat Patricia daar een foto gemaakt heeft die hoogstwaarschijnlijk goed is voor..."

En toen kwamen de insecten. "Het begon toen we 's avonds aan het koken gingen", schrijft ze verder op Instagram. "Ineens werden we bestookt. In een mum van tijd trokken de lichten op het terras tienduizenden vliegende mieren aan. We sloten ons op, maar de beestjes begonnen zich door alle spleetjes een weg te banen naar binnen. Zo rond een uur of zeven 's avonds zaten we dan ook in het donker. Maar het was al te laat: binnen, buiten, overal zwermden vliegende mieren."

Muskietennet
Ze besloten dan maar te gaan slapen en veilig onder hun muskietennet te kruipen. En daar kwamen ze niet meer onderuit tot de volgende morgen. "We voelen ons opgelicht", aldus Tuytelaers. "De verhuurders hadden ons vooraf nog zo op het hart gedrukt dat het er veilig was. We vertrouwden het niet meer en wilden ons verblijf annuleren, maar daar hadden ze geen begrip voor. 'Wij hebben het ook moeilijk', klonk het."

Zwembadje
Maar Eva besloot er geen dag langer te blijven en nadat ze alles hadden ingepakt, vertrokken ze naar een nieuwe bestemming. Ze annuleerde het verblijf ook via Airbnb zelf en gaf de reden daarvoor duidelijk aan. Intussen verblijven ze in een kleine poussada met een zwembadje voor Hélder. En ze reizen nu snel door naar Praia do Forte, een heel toeristische streek waar veel hotels zijn.

Voor de rest gaat alles hier prima hoor. In ons zwembadje van 2 op 3 meter. Meer hebben we niet nodig. #travelwithkids #itsahélderholiday

364 Likes, 4 Comments - Eva Tuytelaers (@eva_tuyt) on Instagram: "Voor de rest gaat alles hier prima hoor. In ons zwembadje van 2 op 3 meter. Meer hebben we niet..."
24 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Rhune Schuermans

  Wie neemt er nu een zieke baby mee naar de brousse?! Ik zie een foto van een mooi zwembad en prachtige natuur op de achtergrond, waar zijn die gewapende mannen? Misschien ook de volgende keer eens checken voor je vertrekt naar het regenwoud he, er kunnen misschien mieren zitten ;)

 • M. V.

  Maar enfin mensen!!! Kortzichtige reacties allemaal die bovendien nog eens kwetsend kunnen zijn. Beoordeel jezelf maar, een ander zit daar niet op te wachten

 • Prisoner 24601

  Dom wicht om met kleine naar daar te trekken en dan nog via airbnb. De jeugd is toch zo naief !!

 • lodewijk maesen

  Solange ze wou de kleine de wereld laten zien....voor hetzelfde werd ze verkracht terwijl de kleine erlangs zat....beetje wereldvreemde mensen...

 • mieke jansens

  Ze wilde avontuur en heeft het gekregen