Op de pier van Santa Monica komen de hulpdiensten ter plaatse nadat Vlaming Peter plots heel draaierig werd.
Volledig scherm
Op de pier van Santa Monica komen de hulpdiensten ter plaatse nadat Vlaming Peter plots heel draaierig werd. © HLN

Droomreis van Vlamingen naar VS draait uit op nachtmerrie: “We willen naar huis”

ReizenDe droomvakantie van drie Vlamingen in de VS is uitgedraaid op een nachtmerrie. Op de eerste dag kreeg een van hen een zware aanval van vertigo of draaiduizeligheid. Hij belandde in het ziekenhuis. Sinds hij daar werd ontslagen, is Peter vastgekluisterd aan zijn hotelbed. “We willen naar huis”, klinkt het. Daarvoor rekenen ze op hun verzekering, maar dat blijkt moeilijker dan verwacht.

  1. Tiffany (23) ziet in haar restaurant 80% minder klanten: “De mensen in België zijn volledig zot gemaakt met die code rood”
    PREMIUM

    Tiffany (23) ziet in haar restaurant 80% minder klanten: “De mensen in België zijn volledig zot gemaakt met die code rood”

    Tiffany ziet er vrolijker uit dan ze zich voelt. Ze heeft juist haar haar laten verven, platinablond. Het contrasteert mooi met haar knalrode kleed. Maar als ik vraag hoe het met haar gaat, begint ze met de harde feiten: “Ik heb juist twee van mijn drie personeelsleden moeten ontslaan. Mijn overgebleven collega - zij komt uit Noord-Ierland en heet toevallig ook Tiffany - werkt nog maar halftime. Voor de rest run ik mijn restaurant nu alleen en werk ik 14 à 15 uur per dag. Ik moet hier aanwezig zijn voor onze stamgasten, maar ik ben 80% van mijn seizoenscliënteel verloren. Kwamen hier op een gewone maandag - marktdag in Torrox - soms tot 300 mensen, dan zijn dat er nu nog 80. Van de overheid kreeg ik ter compensatie welgeteld twee maanden 800 euro. Daarna niks meer.”