Dronken Nederlandse (21) krijgt geen alcohol meer en verstoort twee uur lang vlucht in Canada

Elke v.d.V. heeft volgens het Openbaar Ministerie geluk gehad dat de vlucht met slechts twee uur vertraging eindigde op Schiphol.
Wiki Commons Elke v.d.V. heeft volgens het Openbaar Ministerie geluk gehad dat de vlucht met slechts twee uur vertraging eindigde op Schiphol.
Een 21-jarige vrouw uit Nederland is in Canada veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie weken wegens het verstoren van een Air Canada-vlucht. De werkloze Elke v.d. V. moet ook een boete van een paar duizend euro betalen. Toen ze vernam dat ze geen alcohol meer kreeg, maakte ze zoveel kabaal dat het vliegtuig zelfs een tussenlanding moest maken, melden Canadese media.

Na de omleiding van vlucht AC 824, op 7 juli in Happy Valley-Goose Bay in het noordoosten van het land, werd de Nederlandse gearresteerd. Ze pleitte eind vorige week schuldig aan de aanklachten: baldadigheid met kosten als gevolg van meer dan 1.000 Canadese dollar (640 euro) en onwettig gedrag door zich te bemoeien met het werk van de bemanning waardoor de veiligheid aan boord in gevaar werd bracht.


"Schriftelijke bevestiging voor nog meer alcohol"
De vrouw verstoorde de vlucht volgens het Openbaar Ministerie zo'n twee uur. "Medepassagiers zagen haar alcohol nuttigen die ze zelf aan boord had gebracht. Tijdens de vlucht bestelde en dronk mevrouw nog meer alcohol. Toen stewardessen weigerden haar meer alcoholische dranken te geven, raakte ze van streek en weigerde terug te keren naar haar stoel. Daarop probeerde mevrouw de cabinebemanning te chanteren met de boodschap dat ze pas zou gaan zitten na een schriftelijke bevestiging dat haar meer alcohol geserveerd zou worden", zei aanklager Don Singleton.

Incidenten zoals deze worden volgens hem meestal afgedaan met een boete maar in dit geval eiste hij een gevangenisstraf van 21 dagen. "Omdat de vrouw werkloos is en niet de middelen heeft om een ​​hoge boete te kunnen betalen". 

"Extreem lage boete"
De rechtbank veroordeelde de Nederlandse vrouw conform de eis met aftrek van zes dagen voorarrest. Elke v.d. V. moet ook 3.474 Canadese dollar (2.254 euro) betalen aan Air Canada als vergoeding voor de vluchtverstoring en bijbehorende kosten. 

Volgens de openbaar aanklager heeft de Nederlandse geluk gehad. "Dit is een extreem lage boete. Normaliter liggen de kosten tussen de 25.000 en 35.000 Canadese dollar (ruim 16.000 en 22.000 euro) maar de vlucht in kwestie eindigde in Amsterdam. De medepassagiers misten geen aansluitende vluchten en hoefden ook niet ondergebracht te worden in hotels", aldus Don Singleton.

De rechtbank bepaalde dat V.d. V. haar straf in Canada mag uitzitten. Daarna  wordt ze op kosten van de Canadese regering naar Nederland gevlogen.
23 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • William Bonny

  Ik ben ook van mening, dat er op luchthavens en in vliegtuigen, een totaal alcohol verbod moet gelden. T is gewoon ontoelaatbaar dat er enkele 10 tallen passagiers blootgesteld worden in de lucht aan de gevaren van 1 zatte idioot.

 • Angelo Cabooter

  Naast die 3 weken gevangenisstraf en de boetes, had ze op de zwarte lijst moeten staan voor 1 jaar!!!!!!!!! En sinds wanneer mag je drank meedoen aan boord van het vliegtuig???????

 • Caroline Bex

  21 jaar, werkloos, alcoholist en nu ook een strafblad... Kind, maak toch eens iets van je leven!!!

 • mike vanginderen

  Maar kunnen ze die gewoon met een paar mensen vastbinden en de mond snoeren?

 • paul van de velde

  Wanneer gaat men eindelijk alcohol verbieden op luchthavens en vliegtuigen? Niets dan lastige dronken klanten. Of kunnen sommigen zelfs geen dag zonder alcohol misschien? Hoog tijd dat er een verbod komt.