Drone vliegt rakelings langs vliegtuig boven Florida

EPA
Een drone en een passagiersvliegtuig zijn boven de Verenigde Staten bijna op elkaar gebotst. Dat heeft een piloot van de Amerikaanse maatschappij US Airways gemeld aan de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA. Het incident gebeurde een paar weken geleden, maar de FAA maakte het gisteren pas bekend.

Het passagiersvliegtuig was onderweg naar het vliegveld van de stad Tallahassee, in de staat Florida. Tijdens de landing zag de piloot op een hoogte van zo'n 700 meter een voorwerp rakelings voorbijkomen. Volgens de gezagvoerder was de drone zo dichtbij dat er wel sprake van een botsing moet zijn geweest, maar eenmaal op de grond bleek dat het vliegtuig niet beschadigd was.

De piloot zei tegen de FAA dat de drone op een klein gevechtsvliegtuig leek. De luchtvaartautoriteit heeft geen idee van wie het voorwerp was.
Sinds september 2011 zijn in de VS zeker zes andere incidenten gemeld waarbij een drone in de buurt van een vliegtuig kwam. Dat blijkt uit cijfers van ruimtevaartorganisatie NASA, die de incidenten bijhoudt.