Dringend 300 redders gezocht

Photo News
Met het prachtige weer van dit weekend was het erg druk in recreatiedomeinen en aan zwemvijvers, maar veilig zwemmen was niet overal mogelijk. Omdat er een nijpend tekort is aan mensen die de veiligheid garanderen, is de VDAB dringend op zoek naar 300 extra redders.

Redder zijn is stilaan een knelpuntberoep. Dat werd nog maar eens duidelijk tijdens het warme weekend waarin veel mensen in openbare domeinen gingen zwemmen. Volgens de VDAB zijn er op dit moment maar liefst 300 openstaande vacatures in zwembaden en zwemvijvers in Vlaanderen. En die raken niet ingevuld.

Om de vele zonnekloppers toch de kans te geven een frisse duik in het water te nemen, schakelden veel recreatiedomeinen en zwemvijvers bij dit warme weer jobstudenten in.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen aan.3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • stijn rogiers

    De rode vlag das nooit goe nieuws

  • mario van haesendonck

    voor 2000 euro nette per maand wil ik wel gaan doen ! ai te veel zeker ...

  • Gino Denil

    Zo een 1500 € netto. Maar vaak is het in zwembaden halftijds. Openbaar in weddeschaal D1. Elk jaar een verplichte bijscholing. Carrière zit er niet en je kan het niet volhouden tot 67. Maar je hebt wel een grote verantwoordelijkheid en je kan aansprakelijk gesteld worden als er iets fout loopt. Er zijn betere keuzes in het leven.