Drijvend hotel in Zweeds Lapland is wondermooie idylle midden in natuur

Johan Kauppi
Natuurliefhebbers die van een aparte ervaring houden, kunnen binnenkort terecht in het Arctic Bath hotel in het Hoge Noorden. Vanaf de herfst zullen toeristen kunnen logeren in een sprookjesachtige idylle midden in de Lule rivier.

Het team dat achter het populaire Zweedse 'Treehotel' zit, heeft weer een topidee in de praktijk gebracht. Het Arctic Bath Hotel zal het kleine dorp Harads in Zweeds Lapland op de kaart zetten. 

Johan Kauppi

Tijdens de wintermaanden is de Lule rivier bevroren en zal het toekomstige hotel nabij het dorpje Harads ingesloten zijn door ijs. De rest van het jaar drijft de accomodatie op het water.

Johan Kauppi

Het kleinschalige hotel met zes ruime kamers wordt opgetrokken in hout en zal gekenmerkt worden door een minimalistische stijl. Bezoekers kunnen het Arctic Bath hotel via een ponton bereiken. 

Johan Kauppi

In het midden van het ronde gebouw bevindt zich een fantastisch openluchtbad. Gasten zullen eveneens kunnen gebruikmaken van vier sauna's, stoombad en zich laten verwennen met een massage of gelaatsbehandeling.

Johan Kauppi

Het duurzame hotel is bovendien zodanig ontworpen dat bezoekers kunnen genieten van de prachtige sterrenhemel.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Alfons Thijs

    Prachtig land maar hou het noorden zoals het nu is en lok er geen toeristen naartoe. Ik vlieg ieder jaar naar kiruna om 2 weken echt tot rust te komen.

  • Guy Caers

    Mooi!