Promotiebeeld van het supersonische zakenvliegtuig 'Aerion AS2'.
Volledig scherm
Promotiebeeld van het supersonische zakenvliegtuig 'Aerion AS2'. © RV

Door Boeing gesteunde supersonische zakenjet komt er niet

Het Amerikaanse bedrijf Aerion trekt de stekker uit de ontwikkeling van supersonische zakenvliegtuigen. Daarmee komt een einde aan de ambitie om voor het eerst sinds de ondergang van de Concorde in 2003 een passagiersvliegtuig te bouwen dat sneller kan vliegen dan het geluid.

0 reacties

  1. Yves (45) en Sofie (42) begonnen een wijnhuis in Valencia: “Mensen maken zich hier het meest zorgen over wat ze als volgende maaltijd gaan eten”
    PREMIUM

    Yves (45) en Sofie (42) begonnen een wijnhuis in Valencia: “Mensen maken zich hier het meest zorgen over wat ze als volgende maaltijd gaan eten”

    Velen mijmeren er wel eens over, maar weinigen durven het: hun hebben en houden achterlaten om een nieuw leven in het buitenland op te bouwen. In hun hoofd speelden Yves (45) en Sofie (42) Laurijssens al lang met het idee om ooit de Kempen te ruilen voor een warm, exotisch oord. Uiteindelijk werd het Valencia, waar ze zonder ervaring een succesvol wijnhuis – Bodega de Moya – uit de grond stampten. “Het is een cliché, maar het leven is hier echt siësta, fiësta en playa!”