Doek valt op 28 oktober voor Air Berlin

afp
Air Berlin voert uiterlijk op 28 oktober zijn laatste vlucht uit. De medewerkers van de luchtvaartmaatschappij wordt in een brief aangeraden uit te kijken naar ander werk, zo staat in een interne brief van het management.

Het opdoeken van de failliete Duitse luchtvaartmaatschappij nadert zijn einde, valt te lezen in de brief. Deze week worden de gesprekken met Lufthansa en easyJet afgerond over de overname van delen van de boedel. Bij Air Berlin werken ongeveer 8.600 mensen. De luchtvaartmaatschappij is in overleg met vakbondsvertegenwoordiging over een sociaal plan voor de medewerkers.

De maatschappij vroeg in augustus het faillissement aan, maar kon met financiële steun van de Duitse overheid zijn vluchten blijven uitvoeren. Dat was gunstiger met het oog op een verkoop van Air Berlin.

Air Berlin is de op één na grootste Duitse luchtvaartmaatschappij en de zevende grootste van Europa.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Filip Vanlaeken

    Heel erg voor het team van AirBerlin. Maar de mensen zien vliegen als een noodzakelijk kwaad : een paar uur sardien spelen aan de goedkoopste prijs, de rest geven we uit op vakantie. Easyjet en Ryanair zullen het gat wel vullen...