Disneyland Parijs zoekt Belgische werkkrachten voor 8.000 vacatures

REUTERS
Is werken bij Mickey een kinderdroom? Goed nieuws, Disneyland Parijs zakt volgende maand af naar ons land om Belgen te rekruteren. Het pretpark heeft naar eigen zeggen 8.000 vacatures.

Horecapersoneel, verkopers, animatoren: Disneyland Parijs rekruteert massaal met het oog op het nieuwe pretparkseizoen. En kandidaten hoeven niet naar Marne-la-Vallée om te solliciteren. Het populaire pretpark komt op 17 maart naar België om landgenoten in dienst te nemen.

Om de vele vacatures ingevuld te krijgen, trekt Disneyland Parijs niet alleen naar België. Het pretpark schuimt bij dergelijke campagnes grootsteden af zoals Londen, Madrid, Berlijn, Rome en Amsterdam. En zelfs de Baltische Staten mogen een bezoekje verwachten.

"Vooral Belgen lijken zeer gehecht aan het park", zegt Laetitia Raphalen van de dienst communicatie van Disneyland Parijs. "Elk jaar komen heel wat Belgen onze 15.000 werkkrachten vervoegen. Hun anciënniteit ligt ook hoger dan het gemiddelde. Er werken meer dan 100 nationaliteiten in het park maar Disneyland  werkt niet met quota per nationaliteit."