Disneyland Parijs heropent voorzichtig de deuren weer

Opening Disneyland Paris.
EPA Opening Disneyland Paris.
Attractiepark Disneyland Parijs gaat na de langste sluiting in zijn bijna 30-jarige geschiedenis vandaag weer open. Het coronavrius en de strenge lockdown in Frankrijk dwongen het meest bezochte pretpark van Europa 14 maart te sluiten. Vandaag gaat het voor een beperkt aantal bezoekers weer open. Ze moeten de toegangsbewijzen vooraf kopen, groepjes bezoekers moeten in het park afstand van elkaar bewaren en iedereen ouder dan elf jaar moet een mondmasker op.

Disneyland Parijs heeft laten weten alles in het werk te stellen om te voorkomen dat er rijen wachtenden voor attracties ontstaan. En het park is bezaaid met 2.000 flesjes ontsmettingsgel.

iedereen ouder dan elf jaar moet een mondmasker op.
REUTERS iedereen ouder dan elf jaar moet een mondmasker op.

Een aantal evenementen is voorlopig niet beschikbaar. Zo is er bijvoorbeeld geen grote optocht van Disney-figuren en de lichtshow in de avond wordt nog niet hervat. Het is de bedoeling dat op termijn het park weer op volle toeren gaat draaien.

Het hele complex van parken en hotels sloot eerder vier dagen in november 2015 in een periode van nationale rouw na de bloedige terroristische aanslagen in en bij Parijs van 13 november dat jaar.

Win een dag magie in Disneyland

En er is meer: HLN geeft gratis duotickets weg voor het Disneyland Park! Los onze puzzel op en wie weet beleef jij een dag vol magie. Deelnemen kan tot en met vrijdagavond. Succes!
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Jeffrey Deekers

    Zitten er momenteel, alles super verlopen en fantastisch om zo weinig mensen overal te hebben, amper volk op de wandelpaden en geen enkele attractie meer dan 10min moeten wachten, toch iets kleins positief aan deze maatregel! ;)