Disney World wil heropenen op 11 juli, personeel boos: "Mensen zijn belangrijker dan winst”

EPA
De plannen om het pretpark Disney World in de Amerikaanse stad Orlando (Florida) te heropenen, stuiten op verzet van medewerkers. Zij zijn een petitie gestart en willen dat de leiding van het entertainmentconcern en de politiek de heropening overwegen gelet op het grote aantal nieuwe coronabesmettingen in ‘The Sunshine State’.

Volgens nieuwszender CNN is het bezwaarschrift al 7.000 keer ondertekend. Disney World en andere parken van het concern zouden vanaf 11 juli gefaseerd de deuren weer openen. Dat gebeurt dan met inachtneming van veiligheids- en hygiënevoorschriften. Shanghai Disneyland, het grootste internationale park van het bedrijf, heropende zijn poorten op 11 mei.

De klagers vinden het tegenover het personeel niet kunnen dat de parken weer opengaan. "Mensen zijn belangrijker dan winst", zo klinkt het. Overigens is dit niet de eerste keer dat er vraagtekens worden gezet bij het heropenen van de themaparken van Disney. Ook vakbonden vroegen al om verder uitstel.

Florida rapporteerde dinsdag 3.286 nieuwe besmettingen met het coronavirus. Daarmee komt het totaalaantal besmettingen in de staat op 103.503, waarmee Florida (21,4 miljoen inwoners) op een zevende plaats staat. Volgens de autoriteiten zijn de stijgende aantallen een combinatie van het meer testen van mensen en de toename van sociaal contact nu meer ondernemingen de deuren weer openen.

Disney World in Orlando in januari 2019, lang voor het coronavirus de wereld in zijn greep kreeg.
AP Disney World in Orlando in januari 2019, lang voor het coronavirus de wereld in zijn greep kreeg.1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Prosper Van Toedeloe

    Ik begrijp het personeel, maar ze zouden beter zwijgen als ze hun job willen houden. Kijk maar naar dat andere megabedrijf. MC Donalds smijt de mensen ook op straat; ondanks de hongerlonen. Iedereen weet dat het personeel daar leeft van de fooien.