Exclusief voor abonnees

Deze 7 tips doen uw Airbnb renderen

RV
U hebt tijdelijk een appartement of een huis leegstaan, of u kunt een overtollige kamer in uw woning inrichten als tijdelijk verblijf. Op Airbnb zetten, dan brengt het nog wat op. Hier zijn een paar profieltips.

De grootste internationale speler in de 'deeleconomie' in ons land is zonder enige twijfel Airbnb: een site en app waarop iedereen een vrijstaande kamer, een appartement of een huis voor korte tijd kan verhuren, net zoals een hotel of een B&B. Het is een aanlokkelijk ding, dat wereldwijd al voor 4,5 miljoen verhuurbare verblijven op de site heeft staan. Heel wat reizigers en dag- en weekendtrippers zweren bij Airbnb, omdat het in de regel goedkoper is dan een hotelverblijf, en verhuurders verdienen een aardige cent bij met ruimtes die ze toch leeg hebben staan. Maar er is een groot verschil tussen een Airbnb die onopgemerkt blijft en één die geregeld wordt geboekt. En dat verschil zit hem in enkele finesses.

Je hebt 22% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

  • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
  • Slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Philip Cnockaert

    Mooie investering ? Als je de airbnb prijzen ziet (laag) en de werkuren en investering die nodig zijn plus commissie heb ik sterke twijfels. Bovendien politiek risico op (gedeeltelijk) verbod .