Gesponsorde inhoud

Deze 5 goed bewaarde geheimen van Disneyland Paris maken je bezoek aan het park nog magischer

Disneyland Paris
Plan je een reis naar Disneyland Paris, dan vind je op de website van het park een schat aan informatie. Maar sommige bijzondere weetjes lees je er niet: die worden overgedragen van ware Disneyfan tot Disneyfan. Dit zijn vijf van die goed bewaarde Disneygeheimen.

1. Het Kasteel van Doornroosje is niet zomaar roze
Het meest legendarische en vaakst gefotografeerde gebouw van Disneyland Paris is zonder twijfel het Kasteel van Doornroosje. Het heeft een magische roze kleur, niet omdat veel kindjes dat mooi vinden, wel omdat roze knap contrasteert met grijs. Door die slimme keuze komt het kasteel altijd kleurrijk uit op foto’s tegen de vaak bewolkte Franse hemel. En omdat het gebouw naar het noor-den gericht is, zal je ook nooit tegenlicht hebben wanneer je een foto of selfie neemt. Bekijk ook eens de kleurschakeringen van het kasteel van dichtbij. Lijkt het alsof het roze onderaan donkerder is dan bovenaan? Dat is geen illusie, maar werkelijkheid. Die kleurschakering laat het vijftig meter hoge bouwwerk groter lijken dan het werkelijk is.

2. In de kelder van het Kasteel van Doornroosje huist een draak
Breng ook een bezoek aan de kelder van het Kasteel van Doornroosje, want daar woont de levens-echte draak van Merlijn. Hij is ruim 27 meter groot en weegt 2,5 ton, maar je hoeft niet bang te zijn want hij ligt vredig te slapen. Al durft hij weleens te grommen in zijn dromen, of hij beweegt zijn staart en blaast rook uit zijn neus. De draak is de grootste animatronic-robot in het hele park.

3. Disneyland Paris heeft een eigen barbier
Wil je zeker zijn dat manlief goed op alle Disneyfoto’s staat? Maak dan een afspraak bij de enige echte barbier van Disneyland Paris, Dapper Dan’s Hair Cuts. Dat lees je goed, Disneyland heeft een echte kapperszaak, gevestigd in Flower Street, een rustig zijstraatje van Main Street, U.S.A. En wat voor een kapperszaak! De pluchen fauteuils, het antieke interieur en de oude kappersinstrumen-ten katapulteren je zodra je binnenkomt terug naar de negentiende eeuw. Maar geen zorgen. Hoe-wel kapper Domenico Canzoneri volgens de methodes van vroeger werkt, is het resultaat altijd eigentijds. Leuk weetje: buiten de zaak hangt een spiegel en wanneer je erin kijkt, zie je hoe je eruit zou zien met een snor of baard.

Disneyland Paris

4. Hou je oren gespitst
In Disneyland Paris geef je niet alleen je ogen de kost, maar ook je oren. Om een totaalbeleving te creëren, bevat het park immers heel wat levensechte audiodetails. Let bijvoorbeeld goed op wan-neer je het gebouw passeert met het bord ‘Pianolessen’ aan de gevel. Je hoort binnen echt iemand op een klavier tokkelen. Naast de Discovery Arcade is dan weer een tandartspraktijk gevestigd waar boorgeluiden opklinken. Brrr! De paarden die door Main Street, U.S.A. draven hoor je boven-dien al van ver aankomen, omdat ze speciale hoefschoenen dragen. Want niks is idyllischer dan vrolijk hoefgetrappel.

5. De duurste attractie van Europa staat in Disneyland Paris
Ratatouille: The Adventure Continues is de duurste pretparkattractie ooit op Europese bodem. De trackless darkride kost maar liefst 200 miljoen euro! ‘Trackless’ betekent dat de karretjes in de at-tractie niet op rails rijden, maar bestuurd worden door een soort gps-systeem. En ‘darkride’ wil zeggen dat het avontuur plaatsvindt in het donker. Tijdens de rit door het restaurant van Chef Skinner krijg je 3D-filmfragmenten te zien en dankzij je 3D-bril voelt het alsof je met het hele gezin midden in het verhaal zit: je wordt net als rat Rémy achtervolgd door de boze kok! Disneyland Paris is het enige Disneypark ter wereld met deze attractie, dus skip ze niet.

Zin gekregen om met je eigen ogen en oren de geheimen van Disneyland Paris te gaan ontdekken?
Boek hier je bezoek!
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Ingrid Van loey

  Het is inderdaad een prachtig park Maar zoals hier onder ook al vermeld de prijzen zijn enorm gestegen Wat maakt dat het voor een groot aantal mensen niet meer haalbaar is

 • Dany Duivejonk

  Wij waren fans van het eerste uur ... bijna letterlijk ... er geweest de eerste maand na opening daarna nog vele keren en altijd met veel plezier maar de laatste paar jaren zijn de prijzen exponentieel gestegen (prijzen alsmaar duurder voor alsmaar minder, bv. geen ontbijt meer inbegrepen) ... wij zijn afgehaakt ... dit is niet meer voor de "gewone" man ... heel jammer !!!

 • DAVE VAN ASTEN

  David Stevens: aan de massa’s volk te zien os het nog steeds niet te duur.

 • David Stevens

  Veel te duur en overroepen. Ben er 2 keer geweest en 2 keer met het gevoel dat het voor die prijs wel wat beter kon. Telkens waren er veel attracties stuk. Het is er veel te druk ondanks dat ik niet in het hoogseizoen of weekend ging. Er is een ander park in Europa dat veel beter is en waar de verhouding prijs kwaliteit veel beter is maar minder gekend in Vlaanderen. Die investeren tenminste in hun park ipv dure marketing.

 • Angelo Cabooter

  Dat van die draak is geen geheim, elke bezoeker heeft die al gezien, ik trouwens ook. (Al een lange tijd geleden)