Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © ANP

Dertien EU-landen stemmen violen over coronacertificaat om veilig te reizen

Op initiatief van Oostenrijk hebben dertien Europese lidstaten maandag besproken welke gemeenschappelijke prioriteiten zij naar voren willen schuiven bij de ontwikkeling van het digitaal groen certificaat, het coronapasje dat veilig reizen in de EU mogelijk moet maken. “Het zou in elke luchthaven en in elk hotel in Europa geldig moeten zijn en gelezen kunnen worden”, zei minister van Toerisme Elisabeth Köstinger na afloop van de vergadering.

31 reacties

 • Jan Van den Berg

  2 weken geleden
  Waarom belgie niet , indien ze niet meerdoen gaat onze volledige toeristische sektor kapot , maar ja sommige mogen vrij reizen en hebben kart blanche - geld en plitieke vriendsjes is macht
 • jan wuyts

  3 weken geleden
  Vergeet niet als je gevaccineerd bent en pas met het virus in contact geweest zijt kan je nog altijd iemand besmetten dus zal een recente PCR test nog altijd verplicht blijven
 • Manten Kalle

  3 weken geleden
  Julien Vandamme : wie een groene pas heeft kan wel andere mensen besmetten. Daarbij : ik heb nog niet mogen kiezen om nu al een vaccin te hebben, en dus mag ik niet op reis ? Je reinste discriminatie.
 • christiane dewaele

  3 weken geleden
  Ja maar als mensen zoals Bradd Pitt zonder enige controle in Belgie binnen komen vliegen en dus vrijstelling genieten Hoe gaan ze dit dan aanpakken.
 • Julien Van Damme

  3 weken geleden
  Julien van Damme beste mensen , wat is het probleem van de groene pas . Heel simpel , wie gevaccineerd is en een groene pas heeft kan en mag veilig vliegen , op hotel , kapper etc . gaan , wie die niet heeft is een risico voor besmetting . dus groot gelijk dat deze overal in Europa gevraagd zal worden . Of willen jullie nog een paar jaartjes lockdownen .
 1. Israël viert nu al einde van pandemie, en Vlamingen feesten mee: zo pakt(e) het land het aan
  PREMIUM

  Israël viert nu al einde van pandemie, en Vlamingen feesten mee: zo pakt(e) het land het aan

  Waarschuwing: het kan dat u na het lezen van deze reportage boos bent of geïrriteerd. Want terwijl wij opnieuw in lockdown zijn, wordt in Israël de vrijheid gevierd. Van de bevolking kreeg 60 procent er al minstens een prik en aan de terrastafels wordt getoost op Pfizer. “De vaccins liggen bij jullie, in Puurs. Komáán", zeggen Vlamingen ter plekke. Zij hebben hun groene vaccinatiepas op zak en gaan weer feesten. Wat kan Israël wat ons niet lukt?
 1. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil

 2. Zijn er ook versoepelingen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"
  Play

  Zijn er ook versoepe­lin­gen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"