Begin oktober betoogde de reissector in Brussel.
Volledig scherm
Begin oktober betoogde de reissector in Brussel. © Marc Baert

Demir wil crisiscel om reissector te helpen bij heropstart in 2021

Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir neemt het initiatief om een interfederale crisiscel samen te roepen om de reissector te helpen bij de heropstart van hun activiteiten in 2021. Dat heeft de N-VA-minister geantwoord op een vraag van Open Vld-parlementslid Emmily Talpe.

7 reacties

 • Peter Nols

  1 maand geleden
  Demir is toch ook verantwoordelijk voor de klimaatafspraken. Ze zou dan beter de reissector boycotten dan er geld aan te verbrassen.
 • Albert Van Daele

  2 maanden geleden
  NEEN, geen voorfinanciering via de belastingbetaler!!
 • Yves Meyers

  2 maanden geleden
  Super initiatief om een sector te steunen die al van maart aan het werken is voor niks. Tevens het ideale moment om mensen erop te wijzen dat boeken via een reisbureau de veiligste manier is voor je centjes !
 • RIK VANDEWALLE

  2 maanden geleden
  Als de grote bazen miljoenen verdienen horen we ze niet, worden in luxe leven gehouden door de kleine man.
 • Mark Vandebroucke

  2 maanden geleden
  Zouden we ook niet wat wachten op het einde van de vaccinering. Die reissector zal wel weer opbloeien, vermits er nu reeds zoveel mensen zijn die de regels en raadgevingen met de voeten treden. Bij de heropstart (liefst zo laat mogelijk) zal alles in de reissector overbezet zijn, geloof me.
 1. Hoogste toppen bedwingen is niet genoeg voor avonturier Jelle Veyt: “Eerst 22.400 km roeien en fietsen, dan pas berg beklimmen”
  PREMIUM

  Hoogste toppen bedwingen is niet genoeg voor avonturier Jelle Veyt: “Eerst 22.400 km roeien en fietsen, dan pas berg beklimmen”

  Enkel de hoogste bergtoppen ter wereld beklimmen is onvoldoende, ook de weg ernaartoe wil Jelle Veyt (34) op mankracht afleggen. En dus fietst hij momenteel naar Portugal, om vervolgens de Atlantische Oceaan over te roeien, alweer op twee wielen heel Amerika te doorkruisen en dan pas - als toetje - de hoogste berg van Alaska én Noord-Amerika te overwinnen.
 2. Topvrouw Testing & Tracing vraagt om verplichte coronatests voor reizigers afdwingbaar te maken

  Topvrouw Testing & Tracing vraagt om verplichte corona­tests voor reizigers afdwing­baar te maken

  Wie na een verblijf van minstens 48 uur in een rode zone in het buitenland terugkeert naar België, moet voortaan verplicht in quarantaine én moet zich op dag 1 en dag 7 laten testen op het coronavirus. Terwijl die quarantaine binnenkort langs regionale weg afgedwongen zal kunnen worden, ontbreekt het aan een instrument om ook die tests afdwingbaar te maken. Voorzitter Karine Moykens van het Interfederaal Comité Testing & Tracing vindt dat er federaal een initiatief moet worden genomen.
 1. Chuck Schumer doet gênante verspreking tijdens belangrijke speech
  Play

  Chuck Schumer doet gênante verspre­king tijdens belangrij­ke speech

 2. Telenovelle Lisa start vanavond: dit is de eerste minuut
  Play
  Lisa

  Telenovel­le Lisa start vanavond: dit is de eerste minuut