EPA
Volledig scherm
PREMIUM
© EPA

Delen van Frankrijk kleuren rood: alles wat je moet weten voor je op reis vertrekt

UPDATEHet zuiden en het westen van Europa kleuren steeds roder. Zo ook het zuiden van Frankrijk en Parijs op de kaart van het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC). Ga je naar Frankrijk? Dan zijn dit de maatregelen waar je deze zomer nog rekening mee moet houden.

15 reacties

 • Joke Weyts

  2 jaar geleden
  Dit komt door de klimaatopwarming. Dit virus overleeft langer door de warmere temperaturen.
 • KRISTOFF JOOSENS

  2 jaar geleden
  U mag 48hr in Frankrijk verblijven zonder enige test dus hoe gaan ze dat controleren? Juist ja, niet dus!
 • Roos Thuinmans

  2 jaar geleden
  Ben juist terug uit Frankrijk. Werd uit het verkeer geplukt om 3 hr s'morgens Controle covid certificaat was ok. Moest zonder boete te krijgen wel aan de kant blijven staan vanwege de avond klok. 3 andere automobilisten,kregen een fikse boete. Voor rijden zonder de juiste documenten,en tijdens de avondklok.
 • Rik Vangaal

  2 jaar geleden
  EU: elk land een ander type identiteitskaarten. De chip op decBelgische kan door politie in veel landen niet gelezen worden. Elk land een ander type rijbewijs (en zelfs andere regels). Elk land een iets anders paspoort voor verre reizen. En omdat diversiteit het motto is zijn de pricedures voor al die documenten ook in elk land verschillend. Over de verkeersregels zal ik maar zwijgen. Kwa diversiteit is de EU niet te kloppen.
 • E C

  2 jaar geleden
  Daniel dit zou dan de tweede keer zijn dat we thuis moeten blijven Wel ik heb er genoeg van. Ik wens rust. Ik wens een periode te verblijven in een stressloze omgeving! en niet in een regio waar alles kan enmag . En dit straffeloos. Ik nodig je eens uit in een mooi sportpark met een leuk terras. Wel we worden steeds lastig gevallen door een bende achterlijke allochtonen. Politie doet haar best maar kan niet overal tegelijk zijn. Wel dat kom ik niet tegen in het vakantieland waar ik graag ben
 1. Bendes opgerold die Britten aan Costa del Sol na brexit 'legaliseerden'

  Bendes opgerold die Britten aan Costa del Sol na brexit 'legaliseer­den'

  De Spaanse politie heeft bijna vijftig arrestaties in Marbella en omgeving verricht, in een actie tegen twee bendes die waren gespecialiseerd in het 'legaliseren' van Britten die na de brexit, vooral aan de Costa del Sol, in de problemen raakten met hun verblijfsstatus. Ze zijn al sinds 1 februari 2020 geen burgers van de EU meer. De bendes hadden hun kantoren in Marbella en in Ceuta en opereerden los van elkaar, maar op dezelfde frauduleuze manier, melden Spaanse media.
 2. Stijgende rentes en vrijgesteld van roerende voorheffing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverzekering
  Spaargids.be

  Stijgende rentes en vrijge­steld van roerende voorhef­fing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverze­ke­ring

  Sinds eind vorig jaar neemt de appetijt voor tak 21-spaarverzekeringen met een gewaarborgde basisrente opnieuw toe, zo meldt de verzekeringsfederatie Assuralia. De stijgende rentevoeten op de financiële markten en een gunstige fiscale behandeling zijn daar niet vreemd aan. Wat houden die spaarverzekeringen precies in? En wat zijn de voor- en nadelen? Spaargids.be licht toe.
 1. Hoezo corona? Mechels gezin met kleuters op roadtrip door Europa: “Ella en Oscar leren rekenen met dennenappels of schelpjes”
  PREMIUM

  Hoezo corona? Mechels gezin met kleuters op roadtrip door Europa: “Ella en Oscar leren rekenen met dennenap­pels of schelpjes”

  De Grand Canyon in Amerika of de Rocky Mountains in Canada: Oscar en Ella zijn nog maar vijf en drie, toch hebben ze al meer van de wereld gezien dan velen onder ons. En corona of niet, ook nu hebben mama Elke (36) en papa Wouter (39) uit Mechelen hun kroost meegenomen op een trip van zes maanden met de camper door Europa. Maar hoe regelen ze dat allemaal? Hoeveel budget voorzien ze? En wat met die vervelende quarantaineregels? Vanop de bergen in Sardinië leggen ze ons uit hoe roadtrippen ook in coronatijden ‘heaven on earth’ kan zijn.