EPA
Volledig scherm
PREMIUM
© EPA

Delen van Frankrijk kleuren rood: alles wat je moet weten voor je op reis vertrekt

UPDATEHet zuiden en het westen van Europa kleuren steeds roder. Zo ook het zuiden van Frankrijk en Parijs op de kaart van het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC). Ga je naar Frankrijk? Dan zijn dit de maatregelen waar je deze zomer nog rekening mee moet houden.

15 reacties

 • Joke Weyts

  3 maanden geleden
  Dit komt door de klimaatopwarming. Dit virus overleeft langer door de warmere temperaturen.
 • KRISTOFF JOOSENS

  3 maanden geleden
  U mag 48hr in Frankrijk verblijven zonder enige test dus hoe gaan ze dat controleren? Juist ja, niet dus!
 • Marleen Leemans

  4 maanden geleden
  Ben juist terug uit Frankrijk. Werd uit het verkeer geplukt om 3 hr s'morgens Controle covid certificaat was ok. Moest zonder boete te krijgen wel aan de kant blijven staan vanwege de avond klok. 3 andere automobilisten,kregen een fikse boete. Voor rijden zonder de juiste documenten,en tijdens de avondklok.
 • Rik Vangaal

  5 maanden geleden
  EU: elk land een ander type identiteitskaarten. De chip op decBelgische kan door politie in veel landen niet gelezen worden. Elk land een ander type rijbewijs (en zelfs andere regels). Elk land een iets anders paspoort voor verre reizen. En omdat diversiteit het motto is zijn de pricedures voor al die documenten ook in elk land verschillend. Over de verkeersregels zal ik maar zwijgen. Kwa diversiteit is de EU niet te kloppen.
 • Henri Papel

  5 maanden geleden
  Daniel dit zou dan de tweede keer zijn dat we thuis moeten blijven Wel ik heb er genoeg van. Ik wens rust. Ik wens een periode te verblijven in een stressloze omgeving! en niet in een regio waar alles kan enmag . En dit straffeloos. Ik nodig je eens uit in een mooi sportpark met een leuk terras. Wel we worden steeds lastig gevallen door een bende achterlijke allochtonen. Politie doet haar best maar kan niet overal tegelijk zijn. Wel dat kom ik niet tegen in het vakantieland waar ik graag ben
 1. Hoezo corona? Mechels gezin met kleuters op roadtrip door Europa: “Ella en Oscar leren rekenen met dennenappels of schelpjes”
  PREMIUM

  Hoezo corona? Mechels gezin met kleuters op roadtrip door Europa: “Ella en Oscar leren rekenen met dennenap­pels of schelpjes”

  De Grand Canyon in Amerika of de Rocky Mountains in Canada: Oscar en Ella zijn nog maar vijf en drie, toch hebben ze al meer van de wereld gezien dan velen onder ons. En corona of niet, ook nu hebben mama Elke (36) en papa Wouter (39) uit Mechelen hun kroost meegenomen op een trip van zes maanden met de camper door Europa. Maar hoe regelen ze dat allemaal? Hoeveel budget voorzien ze? En wat met die vervelende quarantaineregels? Vanop de bergen in Sardinië leggen ze ons uit hoe roadtrippen ook in coronatijden ‘heaven on earth’ kan zijn.