Deelneemsters vrijgezellenweekend slaan met opgeblazen piemels en belanden in Spaanse processie

De Plaza de España, een van de grootste pleinen in Sevilla. Inzet: Twee deelneemsters aan een vrijgezellenfeest vermaken zich op straat met een opblaaspiemel.
afp - istock De Plaza de España, een van de grootste pleinen in Sevilla. Inzet: Twee deelneemsters aan een vrijgezellenfeest vermaken zich op straat met een opblaaspiemel.
Wie het voortaan te bont maakt op een vrijgezellentrip in de Spaanse stad Sevilla, riskeert vanaf nu boetes tot 3.000 euro.

Het stadsbestuur nam die beslissing in nasleep van een incident vorige week. Een groep uitgelaten buitenlandse toeristes ging elkaar voor de grap te lijf met opgeblazen piemels en belandde op het parcours van een katholieke processie. Deelnemers reageerden misnoegd en belden de politie.  Agenten leidden de groep vriendinnen weg.  Welke nationaliteit ze hebben, is niet duidelijk.

Het voorval was de spreekwoordelijke druppel voor het bestuur van de grootste stad in Andalusië. Wie de straat opgaat in kleding of attributen met een duidelijke seksuele bijklank overtreedt de Spaanse grondwet, stelt het decreet. De politiediensten zijn gevraagd snel in te grijpen indien de orde wordt verstoord.

Sevilla volgt daarmee het voorbeeld van de mondaine badplaats Marbella. Wie ginds op straat met een opblaaspop of ander 'aanstootgevend' materiaal wordt betrapt, riskeert boetes tot 750 euro. Strandkleding is enkel nog op het strand of aan het zwembad toegelaten, besliste de gemeenteraad vorig jaar al.

Spanje is al jaren in trek als bestemming voor West-Europese aanstaande trouwers die er hun vrijgezellenweekend komen vieren. De goedkope vluchten en hotels en de lage drankprijs zijn daar niet vreemd aan.

De Spaanse economie draait voor een groot deel op toerisme, maar de inwoners van populaire steden zijn de overlast door dronken toeristen flink beu. Het leidde vorige zomer tot verschillende protestacties.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • hugo van de velde

  Mensen dienen zich TEN ALLEN TIJDE te gedragen. Dat die opblaastoestanden mogen verkocht worden, snap ik niet. Zware boetes voor elke winkel die ze verkoopt.

 • Guido Delrio

  Bij ons in Marbella altijd prijs met Britten. We haten de guiris.

 • patrick morel

  Meestal zijn het zatte Britten, tattoos, slecht gekleed, veel lawaai en zat, typisch Engels.

 • Albert Hendrix

  Ze hebben gelijk ,als ge naar buitenland gaat gedraag je.Doe niet zoals die discotheek hangers zoals op Ibiza;vroeger waren het de Engelsen en Nederlanders maar nu zijn het alle nationaliteiten.

 • walter boelen

  ge moogt ook niks meer