Seat

Gesponsorde inhoud

De ongerepte kusten van Zeeland, een portie Cape Cod dichtbij huis

Een lange wandeling op een strand waar je nauwelijks iemand tegenkomt? Dan kan je naar Cape Cod, voor de mooiste desolate stranden van de VS. Of... naar Zeeland! Reisblogger-Tjoolaard Niel Van Herck neemt je mee.

Het blijft de klassieke dagdroom in drukke tijden: uitwaaien op een verlaten strand met alleen golven, zand en meeuwen om je heen. De ultieme plek hiervoor is het ongerepte schiereiland Cap Cod aan de noordoostkust van de States. Maar kustmens-surfer-reisblogger Niel Van Herck (www.tjoolaard.be) vond dat gevoel ook in Zeeland en stippelde deze route vol natuurgevoel uit.

Stop 1: Cadzand

Seat

Net over de grens ligt Cadzand. Van hier tot bijna in Breskens loopt er één groot strand van 11 km. De wandelweg op de duinen is bijna niet bebouwd en op het strand kom je alleen wat strandhuisjes tegen. Niel: "Zelfs hier al merk je meteen: Zeeland voelt veel meer aan als natuur. Groter strand, idyllische polders en in de winter een zee met dramatische kleuren."

* Tip: wie daarbij ook culinaire luxe op prijs stelt, zit goed in Cadzand. Sergio Herman heeft hier twee stekken: sterrenrestaurant Pure C en de pas geopende brasserie AIRrepublic aan de nieuwe jachthaven. 

www.air-republic.comwww.pure-c.nl

Stop 2: Vuurtoren van Breskens

Seat

Net zoals op Cape Cod zijn vuurtorens niet weg te denken uit Zeeland. Na dat lange zandstrand torent Nieuwe Sluis, de vuurtoren van Breskens, bijna 30 meter boven de zeedijk uit. De enige gietijzeren vuurtoren van Zeeland markeert de ingang van de Westerschelde. www.vuurtorenbreskens.nl

Stop 3: Domburg

Seat

Als je de 6,6 km lange Westerscheldetunnel neemt, kom je op het eiland Walcheren. Heel typisch zijn hier de zandstranden, waar om de 600 meter dichte rijen houten paalhoofden staan. Je ziet ze vooral ten westen en oosten van het charmante Domburg, dat, net zoals Cape Cod, ook surfers aantrekt. Niel: "De beste surfspot van Zeeland, hier surf je veel beter dan in België."

Stop 4: Vrouwenpolder

Seat

"Het mooiste strand van Zeeland", vindt Niel, "het spel van eb en vloed is in Vrouwenpolder heel indrukwekkend, bij vloed wordt het immense strand gehalveerd. Twee landschappen dus voor de prijs van één." Zo'n 10 km ten oosten van Domburg.

* Tip: Beachclub Lekker is een van de betere strandpaviljoenen van Zeeland

Stop 5: omgeving Veere

Seat

Het loont de moeite om op Walcheren ook het groene binnenland rond het pittoreske Veere te verkennen: een weids landschap van kreken, polders, gezellige dorpen, koeien én een karakteristieke windmolen. Een typisch Zeeuws beeld? Blijkbaar niet, want ook Cap Cod staan er gelijkaardige molens in het uitgestrekte binnenland. De zeewind waait nu eenmaal overal...

Stop 6: Burgh-Haamstede

Seat

Vanop het strand van Vrouwenpolder kon je de Oosterscheldekering al in zee zien reiken. Dit onderdeel van de Deltawerken brengt je naar het volgende eiland Schouwen-Duiveland. Rond Burgh-Haamstede ligt hier een slordige 20 km open strand en duingebied op je te wachten. Je kan ook niet naast de Westerlichttoren kijken, de bekendste vuurtoren van Nederland.

* Tip: de Zeepeduinen zijn een prachtig gebied voor wandelingen en fietstochten. www.natuurmonumenten.nl

Voor een onvergetelijke reis hoef je (dus) echt niet het vliegtuig op. Dat weet ook Sam De Bruyn: check zijn vlog om te ontdekken hoe hij zijn droomtrip naar Canada gewoon in onze Ardennen beleefde.


Artikel aangeboden door SEAT 

De nieuwe SEAT Leon is de perfecte travel companion. De moderne vierwieler heeft alle technologie en snufjes aan boord om je trip op wieltjes te laten verlopen. Meer info, klik
 hier.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Pieter Geukens

  we zijn er twee geleden nog geweest en ik sluit me volkomen aan met de 4 vorige reacties

 • Rik Desloover

  prachtig maar zeeer duuur parkeren overal !!

 • prinsen paul

  Alhoewel ik zeer graag naar zeeland (in de zomer een stukje duitsland) ga, zijn de projectontwikkelaars het er al aardig aan het volbouwen met gewoon nieuwe dorpen, de hebberigheid van ,, sommige doet veel kapot, ze doen het voor u zogezegd,

 • Johan Vervaeck

  Vroeger gingen wij altijd naar Cadzand. Maar nu men er ook wenst te bouwen zoals in België, vinden we het minder en minder de moeite. Ieder parkeerplaatsje is ook te betalen. Je voelt de vrijheid en de rust ook daar beknot. Teveel reclame, teveel fietsers, te gevaarlijk, te veel volk, neen voor mij hoeft het niet meer. Wij zoeken ons wel een ander rustig en vredig plekje in de natuur.

 • Pieter De Ruyter

  Ik ga graag naar Cadzand,helaas wordt het strand in sneltempo verpest door de eerder genoemde strandhuisjes maar ook door de bouw van enkele mega-cafetaria's.Sinds het strand er werd opgespoten is het er ook al niet op verbeterd,ik hoop op enkele zware stormen die de boel eens goed schoonveegt en alles in originele staat herstelt.