Aangeboden door Caractère
Gesponsorde inhoud
'Gesponsord' is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder en geproduceerd door de commerciële afdeling van DPG Media. De journalisten van HLN zijn hier niet bij betrokken.
Azoren
Volledig scherm
Azoren © Caractère

De Mont Ventoux beklimmen, slapen in een Italiaans natuurreservaat & walvissen spotten op de Azoren: avontuurlijke reistips in Europa

 1. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  5

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.
 2. Pairi Daiza stelt nieuwe imposante ingang voor en werkt ook aan waterpark

  Pairi Daiza stelt nieuwe imposante ingang voor en werkt ook aan waterpark

  Dierenpark Pairi Daiza, dat vanaf morgen de deuren opent voor het seizoen 2023, heeft vandaag zijn nieuwe imposante ingang ingehuldigd, in aanwezigheid van mede-eigenaar Marc Coucke en voorzitter en oprichter Eric Domb. Voor de komende vier jaar heeft het park een investeringsplan van zowat 350 miljoen euro. De acht ‘werelden’ van het park moeten er twaalf worden en er wordt gebouwd aan een waterpark. De vijf reuzenpanda’s in het park ten slotte mogen voorlopig in België blijven.
 1. Hoe droogte en hitte onze zomervakantie kunnen verzuren: “Het idee van zomervakanties in Zuid-Europa moeten we stilaan laten varen”
  PREMIUM
  92

  Hoe droogte en hitte onze zomervakan­tie kunnen verzuren: “Het idee van zomervakan­ties in Zuid-Europa moeten we stilaan laten varen”

  Spanje kent recordtemperaturen tot boven de 30 graden en de droogte in Zuid- en Noord-Italië baart ongemeen vroeg op het jaar zorgen. Zal de klimaatverandering ons ook komende zomer op onze favoriete reisbestemmingen met hitte, droogte en watertekorten opzadelen? “Voor de zomer kan je beter beginnen uitkijken naar andere vakantieoorden”, stelt klimaatexpert Pieter Boussemaere.
 2. Vertrek je op skivakantie? Check of je voldoende verzekerd bent: “In deze gevallen is een extra reisbijstand interessant”
  PREMIUM

  Vertrek je op skivakan­tie? Check of je voldoende verzekerd bent: “In deze gevallen is een extra reisbij­stand interes­sant”

  Een ongeluk op de skipiste is snel gebeurd. Dus kan je maar beter goed verzekerd zijn voor je naar de sneeuw trekt. Welke verzekering dekt welke kosten? Hoe verloopt de zorg in de populaire skioorden? En kan je als toerist zomaar in elk ziekenhuis terechtkomen? Directeur Lies Durnez van Mutas, de alarmcentrale van de ziekenfondsen, beantwoordt belangrijke vragen. “Een repatriëring van je auto of reisgenoten zit niet in je ziekteverzekering.”