De langste waterglijbaan ter wereld: 1.140 meter glijden door de jungle

Bezoekers kunnen op het Maleisische eiland Penang genieten van de 1.140 meter lange glijbaan.
Escape Bezoekers kunnen op het Maleisische eiland Penang genieten van de 1.140 meter lange glijbaan.
De langste waterglijbaan ter wereld, maar liefst 1.140 meter, staat in het Escape-waterpretpark op het Maleisische eiland Penang. Bezoekers kunnen er binnenkort genieten van ongeveer vier minuten glijplezier door de jungle. 
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De langste glijbaan ter wereld bevindt zich niet langer in Vernon in de Amerikaanse staat Texas, maar wel op het Maleisische eiland Penang. De gloednieuwe attractie in het Escape-themapark is met haar lengte van 1.140 meter bijna dubbel zo lang als de 609 meter lange glijbaan in Vernon.

“Het was niet onze bedoeling om het wereldrecord te breken”, zegt CEO Sim Choo Kheng aan CNN. “Ik vind het jammer dat een ritje op de glijbaan altijd zo snel gedaan is en daarom wilde ik een glijbaan bouwen die op zijn minst lang genoeg was om enkele minuten te kunnen glijden.”

Groot pluspunt: aan de attractie wordt een kabellift voorzien, zodat bezoekers geen honderden trappen hoeven te beklimmen vooraleer ze naar beneden kunnen glijden. 

‘s Werelds langste waterglijbaan opent midden augustus in het Escape-themapark op Penang, een tropisch eiland in het noordwesten van Maleisië. 

De langste glijbaan ter wereld staat in het Escape-themapark op het Maleisische eiland Penang.
Escape De langste glijbaan ter wereld staat in het Escape-themapark op het Maleisische eiland Penang.
De CEO van het Escape-waterpark wilde “een glijbaan bouwen die op zijn minst lang genoeg was om enkele minuten te kunnen glijden”.
Escape De CEO van het Escape-waterpark wilde “een glijbaan bouwen die op zijn minst lang genoeg was om enkele minuten te kunnen glijden”.5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Odille Maillie

  ik heb twijfels over de stabiliteit!

 • raf janssens

  Echt oerwoud bestaat er al lang niet meer op het overbevolkte Penang, buiten enkele kleine stukjes op de bergflanken. Oerwoud wordt de laatste decennia trouwens steeds schaarser in Maleisië door de ongeremde kap voor oliepalmplantages voor zeep, koekjes en Nutella-eters. Noem het dus maar gewoon een stukje tropisch bos. De glijbaan kruist trouwens op verschillende plaatsen gewoon de baan eronder.

 • Jonathan Wouters

  Wat stellingen eronder en glijden maar... Ik denk dat het oerwoud snel terug zal groeien.

 • Nicolas Van Hoecke

  Het begin van het einde voor dat eiland.

 • Vincenzo Torres

  Leuk, weer een stuk oerwoud gekapt zodat negligente mensen 4 minuutjes dolle pret kunnen beleven...