Ga naar de mobiele website
^ Top

De eerste beelden: Walibi krijgt grootste en snelste achtbaan van Benelux

De rode achtbaan wordt de snelste en grootste van de Benelux en verschijnt recht tegenover de attractie 'Challenge of Tutankhamon'.
Bertevas De rode achtbaan wordt de snelste en grootste van de Benelux en verschijnt recht tegenover de attractie 'Challenge of Tutankhamon'.
Walibi krijgt de grootste én snelste achtbaan van de Benelux. Fans moeten nog vier jaar wachten, maar kunnen zich wel al verlekkeren op de eerste beelden die zijn uitgelekt. Met een investering van liefst 100 miljoen euro krijgt het hele park in Waver er trouwens jaarlijks nieuwe attracties bij.

Walibi innoveert en ziet het groots. Op een langverwachte persconferentie eind juni werd bekendgemaakt dat exploitant Compagnie Des Alpes de komende jaren 100 miljoen euro investeert in het pretpark. Vanaf volgend jaar, tot en met 2023, krijgt het park er jaarlijks nieuwe attracties bij. Op het einde van de rit zal 75 procent van Walibi's grond er helemaal anders uitzien. "De metamorfose wordt historisch", klonk het eerder bij de directeur.

Twee Franse tekenaars kregen de opdracht toegewezen. Op hun website zijn nu de eerste foto's uitgelekt van hoe een van de nieuwe rollercoasters er zal gaan uitzien. Die wordt gebouwd naast 'Challenge of Tutankhamon'. Met een hoogte tussen 70 en 80 meter wordt het onmiddellijk de grootste achtbaan van de Benelux, maar vooral de snelste. De nieuwe attractie zal langs de snelweg te zien zijn en deel uitmaken van een van de nieuwe themazones, 'Afrika'.

Vier nieuwe restaurants

Op de website van ontwerper Fabien Manuel is ook een foto te zien van de nieuwe hoofdingang, die er in september 2019 moet komen. Opvallend: de grote W. Het gebouw wordt ook toegankelijk voor mensen die het park niet willen bezoeken, maar gewoon willen winkelen of een hapje willen eten in een van de (nieuwe) restaurants. In datzelfde jaar wordt ook de omgeving rond de Cobra-achtbaan in een nieuw jasje gestoken.

Een andere tekening onthult dan weer een van de vier nieuwe restaurants, met een overduidelijke knipoog naar het carnaval in Venetië. Walibi krijgt er de komende jaren ook nog een Indiaas restaurant, een tropisch restaurant en een Afrikaans restaurant bij. (lees onder de foto's verder)

De grote W, het welkomstbord van 'het nieuwe Walibi'. De hoofdingang is ook toegankelijk voor niet-bezoekers.
Fabien Manuel De grote W, het welkomstbord van 'het nieuwe Walibi'. De hoofdingang is ook toegankelijk voor niet-bezoekers.
Een van de vier nieuwe restaurants, geïnspireerd op Venetië.
Fabien Manuel Een van de vier nieuwe restaurants, geïnspireerd op Venetië.

70 extra jobs

Dankzij de nieuwe attracties hoopt het park 1,8 miljoen bezoekers per jaar te trekken, 30 procent meer dan nu. En de vernieuwingen leiden ook tot meer werk: 70 nieuwe voltijdse jobs staan vacant, een stijging van 15 procent.

De eerste werken staan volgende maand al op de agenda. Dan wordt onder meer keverachtbaan 'Cocinelle' afgebroken en wordt een nieuwe familieachtbaan gebouwd, een bobsleebaan van 500 meter lang die vermoedelijk de naam 'Exotic Riders' meekrijgt. Volgend jaar krijgen ook de jongsten een nieuwe zone van 700 vierkante meter, naast waterpark Aqualibi.

In 2021 verrijst nog een nieuwe themazone 'New Orleans', en er komt ook eentje met een verwijzing naar India, 'Bollywood'. Tussen de verschillende zones legt Walibi ook een nieuwe wandelpad aan.

De vernieuwingen rond achtbaan 'Cobra'.
Bertevas De vernieuwingen rond achtbaan 'Cobra'.
Bertevas
Fabien Manuel
Meer overReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Meld een bug