Volledig scherm
© BELGA

De Croo krijgt zijn zin: landen mogen inwoners verbieden om op vakantie te gaan

UPDATELanden mogen hun inwoners tijdelijk verbieden om op vakantie te gaan. Dat verklaarde Ursula von der Leyen na een videoconferentie met staatshoofden en regeringsleiders over de aanpak van de pandemie. Daarmee lijkt premier Alexander De Croo zijn zin te krijgen: het Overlegcomité kan straks in principe een verbod op niet-essentiële reizen opleggen. Reizen in Europa wordt in het algemeen niet verboden, maar wel sterk afgeraden. 

173 reacties

 • Alain De Pauw

  1 maand geleden
  Alain De Pauw Woon al 20 jaar in Nederland maar doe nog steeds al mijn boodschappen in Belgie. Ik vind dat dus iedere week een essentiële reis. Maar wat gaan ze daarvan zeggen aan de grens. Doe zoals china, heel de stad Wuhan op slot en niemand buiten, 76 dagen later dada virus. Wij al een jaar , proficiat beleid van Europa en vooral de aanwezige landen. Trek allemaal eens aan hetzelfde touw, zal dan wel lukken. nee hier mag dat niet en daar mag dat niet. Komaan man.
 • francois demunter

  1 maand geleden
  Krijgt zijn zin maar doet er NIKS mee. Verlinden zegt steekproeven, 1 controle en 99 doorlaten zonder controle.
 • Dirk Vandemoortele

  1 maand geleden
  Het verdrag van Maastricht vrij verkeer van mensen en goederen binnen de unie eventjes in de vuilbak deponeren met een Ministerieel besluit, voor De Croo is dat ok maar ik vrees dat geen enkele rechter zal volgen bij een overtreding. Het is niet verboden maar sterk afgeraden, ben heel erg benieuwd of de instroom ook naar nul zal herleid worden!! Wat een bende Europese prutsers. En de kudde slikt maar.
 • Annette Van Meervelde

  1 maand geleden
  Dus wij mogen braaf achter onze geraniums blijven zitten, en de buitenlanders mogen hier de boel komen besmetten. ?
 • Ronny Gyles

  1 maand geleden
  Nu de held uithangen is rijkelijk laat na xxx aantal extra doden door het getalm van deze onbekwame regering. Er is al weet van de Britse variant van oktober/november verleden jaar. Men wist toen al dat dit een heel ander kaliber is dan het oorspronkelijke virus. Men had toen reeds moeten ingrijpen op de reiskoorts die mensen zonder gezond verstand hebben, de virologen waren toen al vragende partij.
 1. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 1. Gefrustreerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugddienst Tessenderlo
  Play

  Gefrus­treerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugd­dienst Tessender­lo

 2. Gigantische ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica
  Play

  Giganti­sche ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica