Dagelijks al 3.460 Belgen geflitst op Franse wegen, maar politie zet nu ook superflitspalen in

screenshot
Mobiliteitsorganisatie Touring waarschuwt vakantiegangers die met de auto naar Frankrijk reizen. De Franse politie zet immers ieder jaar meer middelen in voor snelheidscontroles. Tijdens de zomermaanden worden in Frankrijk dagelijks 3.460 Belgen betrapt op te snel rijden. 

“Op een aantal wegen is de snelheidslimiet verlaagd van 90 naar 80 km/u”, zegt Danny Smagghe van mobiliteitsorganisatie Touring. “Er zijn veel mensen die dat nog niet weten, maar Belgen gaan in het buitenland ook nonchalanter om met de verkeersregels, en begaan dan ook meer snelheidsovertredingen. We houden er bij wijze van spreken een vakantiesnelheid op na, maar dat moet je in het oog houden.”

Ook deze zomer gaat de Franse politie massaal flitsen, onder meer met 400 nieuwe camera’s die acht stroken tegelijk kunnen controleren, en dat over 200 meter. Ze kunnen bovendien verschillende wagens tegelijk flitsen. Het aantal overtredingen zal dan ook blijven toenemen, waarschuwt Touring. En boetes, die betaal je best meteen.

“Wanneer je een boete niet betaald hebt, kan de wagen bij een volgende controle aan de kant gehouden worden tot alles in orde gebracht is, mits het betalen van een supplement op de boete”, waarschuwt Smagghe. “Als je te laat betaalt, gaat het bedrag ook omhoog. Dus het is beter dat je betaalt.”

Een boete in de bebouwde kom kan oplopen tot 135 euro, daarbuiten tot 68 euro.
35 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Roger Wellens

  Als je getoonde borden respecteert, dan zal je niet geflitst worden. Men moet wel continu alert zijn, behalve op de snelwegen.

 • Mike Le Grand

  Beste Raw, onze noorderburen of Duitse vrienden krijgen wel degelijk hun boetes in de bus. Er zijn akkoorden met deze landen en de gegevens worden uitgewisseld via Eucaris. Dezelfde website die de Franse politie gebruikt om onze gegevens op te vragen.

 • Marc Saerens

  Allemaal goed en wel, maar ze veranderen de snelheden op lokale wegen om de haverklap. Ze gingen van 90km/u naar 80km/u, en nu zijn ze onlangs begonnen met terug te veranderen, op soimmige wegen, van 80km/u naar...... 90km/u, kunt er nog maar aan uit.

 • raf peeters

  Maar ondertussen worden in Belgie op jaarbasis 400000 buitenlanders geflits die ongemoeid gelaten worden nietwaar,Belgie is gul de private gegevens door te sturen om Belgen een boete te laten betalen maar omgekeerd how maar dat gaat niet en daarom vegen onze Noorderburen en wagens met Duitse nr plaat dik hun .... aan de snelheden en regels hier in Belgie.

 • Sobek Wessels

  Kunnen we dat hier ook niet doen vooral Buitenlanders viseren ? En wat is Hard rijden 125km/h is te snel gereden dat is waar maar dit zijn geen snelheidsduivels of levensgevaarlijke chauffeurs , weg piraten want die Blijven Ondanks de boete's en Rijverboden toch gewoon roekeloos verder rijden ! Dit is een nieuwe vorm van belastingen heffen meer niet !!