Parkeren aan de Amsterdamse grachten. Prijskaartje straks: 7,50 euro per uur.
Volledig scherm
Parkeren aan de Amsterdamse grachten. Prijskaartje straks: 7,50 euro per uur. © Floris Lok

Dag parkeren in binnenstad Amsterdam? Da's dan 75 euro

Dagje winkelen in Amsterdam? Automobilisten die graag in het centrum parkeren zullen aardig in de buidel moeten tasten. Een dag op straat staan in de Amsterdamse binnenstad zal circa 75 euro kosten, nu het stadsbestuur het uurtarief verhoogt van 5 naar 7,50 euro. Ook drie andere grote Nederlandse steden (Utrecht, Den Haag, Rotterdam) verhogen de parkeertarieven op straat flink. Winkeliers en werkgeversverenigingen zijn boos: "Straks zijn de stadscentra alleen nog maar voor de happy few."

51 reacties

 • Christine Laevers

  3 jaar geleden
  Ik heb geen auto en woon op het Franse platteland. Dichtstbijzijnde bankcontact is op 8 km, Carrefour, Aldi en Lidl op 26 km. Ik val uit de lucht: 7,50 per uur om te parkeren ? Tja ... Wat je hebt met die grote steden : een of tweemaal bezocht en dan heb je 't gezien. Alle winkelstraten lijken op elkaar. De mensen die daar werken en wonen, moeten dat toch niet betalen of wel ?
 • FRANK WILLEMS

  3 jaar geleden
  Heb ooit bij het kopen van een verlovings ring aan een joodse winkelier wijsgemaakt dat het ringetje voor mij duur was .Hij maakte een betere prijs maar zegde er wel bij , niks is te duur ge verdient te weinig .. is intussen wel 52 jaar geleden ben het nooit vergeten.
 • Gino Denil

  3 jaar geleden
  Ze doen maar. Maar ik betaal niet om ergens iets te mogen kopen.
 • Aaa Aaa

  3 jaar geleden
  Ik kom niet waar parkeren duur is simpel
 • Bromvlieg

  3 jaar geleden
  Wat ze hier niet vertellen is , dat er buiten de de stadskern parkeerplaats is, met een zeer goede shuttle verbinding.