Daar is de winter weer! Eerste skigebied in Oostenrijk opent pistes opnieuw en iedereen mag gratis skiën

Een archiefbeeld van skigebied Hochkar in januari. Nu ligt er opnieuw een prachtig wit tapijt en is sneeuwpret komend weekend verzekerd.
AFP Een archiefbeeld van skigebied Hochkar in januari. Nu ligt er opnieuw een prachtig wit tapijt en is sneeuwpret komend weekend verzekerd.
De huidige weersituatie en de ijsheiligen maken het mogelijk: het Oostenrijkse skigebied Hochkar opent de pistes opnieuw. En wat meer is: tijdens het komende weekend (18 en 19 mei) nodigt de hoogst gelegen wintersportregio in Neder-Oostenrijk iedereen uit voor een gratis portie skipret.

De uitbaters van de Hochkar Bergbahnen laten hun medewerkers onverwachts nog een keer uitrukken. “We zijn volop bezig met onze voorbereidingen voor de zomervakantie”, legt directeur Rainer Rohregger uit. “Nu echter geven de ijsheiligen met hun koude temperaturen en overvloedige sneeuwval ons de kans om de pistes opnieuw te openen.”

Skiën in dit prachtige skigebied (op een hoogte van 1.800 meter) midden mei? Het is nog nooit eerder gebeurd. “Tegen het weekend zal er 70 tot 130 cm sneeuw liggen. “Het zal zeker een onvergetelijke ervaring worden”, luidt het enthousiast.

Het skigebied opent de pistes bovendien gratis voor alle ‘zomerskiërs’.
32 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Patrick Bourgeois

  Met zijn allen naar Oostenrijk

 • jan De Borger

  Vorig jaar was de gemiddelde temperatuur voor mei rond de 17 graden ,en nu rond de 11graden. Mei zal dit jaar koeler zijn dan normaal.

 • marc van de poel

  @ Roland de Cock : Ik ken wel degelijk het verschil tussen milieu, klimaat en weer. Maar de ongelofelijke commercialisering door de milieu- en klimaatmaffia komt me wel onderhand de strot uit. En aan allen die in Oostenrijk nog even de latten onder binden : Laat u nog maar eens geweldig gaan, en kijk niet op een scheet. Het klimaat is toch al om zeep.

 • Stephan Chef

  Niks abnormaals, in de Alpen en de Pyreneeën kan het zelf in zomer vanaf 1500 à 1600 m hoogte sneeuwen en dit heeft niks met klimaatverandering te maken enkel met noordelijke vochtige stromingen.

 • Kirsten Hershe

  Om te beginnen, tot vervelens toe, klimaat verandert continu. Met of zonder mensen op deze planeet. Het is ooit al veel warmer geweest op aarde, toen was er geen sprake van menselijke activiteiten. En @Roland DeCock, de gemiddelde temperatuur stijgt niet tot nauwelijks, de klimaatkerk wil ons dat doen geloven en ons met een geweten opzadelen. Ik doe hieraan niet mee, ik consumeer erop los en rij wekelijks met mijn 30 jaar oude dieseloldtimer. Ik leef maar één keer hoor.