Exclusief voor abonnees

Cruisen op de Middellandse Zee zonder je blauw te betalen: dit krijg je vanaf 1.000 euro per week

De cruise langs de Middellandse Zee heeft stops in Barcelona, Livorno, Rome, Pompeï, Vesuvius en Cannes.
Johan Allwrite De cruise langs de Middellandse Zee heeft stops in Barcelona, Livorno, Rome, Pompeï, Vesuvius en Cannes.
Als single op cruise? Vroeger was het enkel weggelegd voor soloreizigers met een stevige bankrekening. Maar er is flink wat veranderd in de cruisewereld. We scheepten in op de Norwegian Epic, die uitgerust is met speciale solokajuiten, zonder dat je daar een meerprijs voor betaalt.

Véél geld: dat had je tot een paar jaar geleden nodig als je als single op cruise wilde gaan. Wie als soloreiziger niet met een wildvreemde of zijn schoonmoeder in een kajuit wou belanden, moest daarvoor vaak een fortuin — lees: bijna de volledige kajuitprijs bij een tweepersoonsbezetting — neertellen. Dat is verleden tijd. Voor minder dan 1.000 euro kun je nu als single een week op cruise.

Je hebt 9% van dit artikel gelezen
9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Freddy De Vos

  Moet echt de moeite zijn, maar ik vind het persoonlijk te duur.

 • Jaak Casteleyn

  Weg met die onnozele cruises, de ecologische voetafdruk is immens.

 • Peter Jacobus

  Heb er maar 1300€voor een volle maand mee te leven

 • Guido De Deken

  Opgelet cruises zijn duur. Bij de basisprijs komt er nog veel bij kijken, alle dure uitstappen, drankenpakket is soms beperk t in drank, verplichte fooi aan 10 euro per dag per persoon die op het einde van uw reis automatisch op uw factuur komen, ramen op de kamer, balkon op de kamer, alle relaxatiegeneugten, extra fooien aan kamermeisjes en garcons wil je een goede service, heen en terugreis naar haven van vertrek en aankomst. Goed rekenen op voorhand.

 • DIRK VANGOSSUM

  @fons de spons : voor 99,-euro extra, dranken inbegrepen.