Cruiseschip de Norwegian Gem.
Volledig scherm
Cruiseschip de Norwegian Gem. © Getty Images

Cruise van tien dagen halverwege afgelast door Covid: passagiers moesten wachten op terugkeer naar New York

De Norwegian Gem vertrok op zondag 9 januari in New York op een cruise van tien dagen in de Caraïben, maar donderdag werd de trip plots afgelast wegens Covid. Het cruiseschip meerde vrijdag aan in Philipsburg op Sint Maarten, waar het moest wachten op de terugkeer naar New York.

 1. Je tuinhuis, bloemenperk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzekering voor je tuin
  Spaargids.be

  Je tuinhuis, bloemen­perk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzeke­ring voor je tuin

  Heel wat mensen herontdekten tijdens de lockdown hun tuin. Misschien is dit dan ook het goede moment om even stil te staan bij de verzekering ervan. Wat als je tuinmeubilair beschadigd raakt door intense hagel of brand? Of je bloemenperk of gazon bezoek krijgt van loslopend wild of vandalen? Stel dat je opstaand zwembad lek slaat... Spaargids.be gaat voor je na of je verzekering tussenbeide komt.
 2. “De Canarische eilanden vallen niet onder het btw-stelsel”: waar moet je rekening mee houden als je er een tweede verblijf wil kopen?
  PREMIUM

  “De Canarische eilanden vallen niet onder het btw-stel­sel”: waar moet je rekening mee houden als je er een tweede verblijf wil kopen?

  Niet alleen streek het tv-programma De Mol er dit jaar neer, de Canarische eilanden zijn ook erg populair bij Belgen die op zoek zijn naar een tweede verblijf in de zon. Opvallend is dat er beduidend minder fiscale lasten zijn op de eilanden dan op het Spaanse vasteland. Zo betaal je slechts 7 procent op een nieuwbouw tegenover 21 procent op vasteland. Maar is dat wel altijd voordeliger? Onze geldexpert Michel Maus geeft advies.
 3. Gedaan met de boswandelingen: we reizen weer naar zon en zee
  9

  Gedaan met de boswande­lin­gen: we reizen weer naar zon en zee

  Heeft u uw zomerreis al geboekt? Negen op tien Belgen had dat begin april al gedaan, blijkt uit de zevende vakantiebarometer van Touring. Opmerkelijk: nu de reisbeperkingen weg zijn, gaan méér Belgen op reis dan voor corona. Na twee jaar genieten van de natuurpracht zijn we niet meer bang voor overvolle stranden. De zomer van 2022 vieren we liefst met een traditionele zonvakantie. Maar hoe het zit met de citytrips? In hoeverre heeft dalende koopkracht invloed op onze reisplannen? En wat zijn de populairste vakantiebestemmingen dit jaar?