Exclusief voor abonnees

Corona houdt nog steeds 27.000 landgenoten in buitenland gegijzeld: "Mensen zijn boos op Belgen: ze gooien zelfs met stenen”

Sophie Vangheel is 1 van de in totaal 8 Belgen die liefst zo snel mogelijk weg wil uit Haïti.
RV Sophie Vangheel is 1 van de in totaal 8 Belgen die liefst zo snel mogelijk weg wil uit Haïti.
Naar schatting nog steeds zo’n 27.000 landgenoten zitten tegen hun goesting in het buitenland. Omdat wereldwijd steeds meer landen quarantainemaatregelen nemen en grenzen worden gesloten, wordt een normale terugkeer almaar moeilijker. Wij spraken enkele gestranden. Buitenlandse Zaken tracht hen zo spoedig mogelijk terug te halen. Ondertussen helpen landgenoten mekaar via de Facebookpagina ‘#BelgenVoorElkaar.

Je hebt 7% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels op HLN.be en in de app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis13 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Nico Van Bocxlaer

  Stank voor dank heet dat!

 • Johnny chanet

  Als je een plaats moet vermijden denk ik wel dat het een vliegtuig is.

 • John De roo

  Net zoals vele mensen hier vind ik het de logica zelve dat blijven waar je bent veel veiliger is dat op een vliegtuig gaan samenzitten met "besmetten".

 • Wim Impens

  Europeanen worden in Latijns Amerika als de veroorzakers van het virus gezien. We worden ginds gedemoniseerd en gemeden, zoals wij met de Chinezen hebben gedaan. Italiaanse restaurants gaan dicht, Europeanen mogen niet meer buiten komen, Europese vliegtuigen mogen niet meer landen, enzovoort. Het zal een knauw geven aan ons meerderwaardigheidscomplex

 • Marnik Van Moorleghem

  Blijf waar je bent,zo zal je de landgenoten beschermen tegen het coronavirus, ,dit is een drastische maatregel ,maar zeker de juiste om deze epidemie te stoppen.