Exclusief voor abonnees

Corona houdt niet alleen België in zijn greep, ook buurlanden kleuren steeds roder

Enkele toeristen met een mondmasker in Biarritz, in het zuidwesten van Frankrijk.
AP Enkele toeristen met een mondmasker in Biarritz, in het zuidwesten van Frankrijk.
Met gemiddeld bijna 350 nieuwe gevallen per dag houdt corona ons land – alweer – stevig in zijn greep. Maar ook elders in Europa is het virus stevig in opmars. In Spanje, Duitsland, Frankrijk, Nederland en Luxemburg bijvoorbeeld. Daar klimmen de cijfers flink omhoog. In het Verenigd Koninkrijk stabiliseren de nieuwe besmettingen dan wel. Maar het aantal coronagevallen ligt er zorgwekkend hoog. En ook in Italië – dat de situatie nochtans goed onder controle had – lijkt een kentering ingezet. Wij doken in de statistieken. 

Je hebt 8% van dit artikel gelezen
16 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Gratienne D'Hondt

  Kijk hier rond voor je vakantie landen schuld geeft Kijk maar eens kust en hoe Belgen zich gedragen en maar schuld schuiven op mensen die in buitenland veel strenger regels volgen en waar politie wel boetes geeft

 • Gerits Hilde

  @Joan Lute Groot gelijk, zo denk ik er ook over. Toch erg Hé eens niet op vakantie gaan. Geniet van je tuin, terras of zet gewoon de ramen open. Een glaasje wijn of water, olijven, tapas en je waant je zo in t buitenland!

 • Rene Dannau

  in Spanje zijn het vooral de Engelsen en Russen die feesten als de beesten en elkander besmettenen terug huiswaarts trekken ze een spoor van besmettingen in hun vriendenkring en dan zijn de vacantielanden het zwarte schaap.zoals Benidorm zijn het de Engelsen die er uitbundig zuipen.

 • Nick Saenen

  Luc Corsus, wij zijn net terug van Italië en daar is het allemaal veel beter geregeld.. ga morgen maar eens naar Blankenberge.. dat is om miserie vragen...

 • Peter Smeets

  Zoals Luc het aanhaalt, de grenzen... maar ja dan kunnen de ministers zelf niet meer op vakantie. 't zal pas voor september zijn vrees ik.