Enkele toeristen met een mondmasker in Biarritz, in het zuidwesten van Frankrijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Enkele toeristen met een mondmasker in Biarritz, in het zuidwesten van Frankrijk. © AP

Corona houdt niet alleen België in zijn greep, ook buurlanden kleuren steeds roder

Met gemiddeld bijna 350 nieuwe gevallen per dag houdt corona ons land – alweer – stevig in zijn greep. Maar ook elders in Europa is het virus stevig in opmars. In Spanje, Duitsland, Frankrijk, Nederland en Luxemburg bijvoorbeeld. Daar klimmen de cijfers flink omhoog. In het Verenigd Koninkrijk stabiliseren de nieuwe besmettingen dan wel. Maar het aantal coronagevallen ligt er zorgwekkend hoog. En ook in Italië – dat de situatie nochtans goed onder controle had – lijkt een kentering ingezet. Wij doken in de statistieken. 

16 reacties

 • Gratienne D´Hondt

  1 jaar geleden
  Kijk hier rond voor je vakantie landen schuld geeft Kijk maar eens kust en hoe Belgen zich gedragen en maar schuld schuiven op mensen die in buitenland veel strenger regels volgen en waar politie wel boetes geeft
 • Hide Geritz

  1 jaar geleden
  @Joan Lute Groot gelijk, zo denk ik er ook over. Toch erg Hé eens niet op vakantie gaan. Geniet van je tuin, terras of zet gewoon de ramen open. Een glaasje wijn of water, olijven, tapas en je waant je zo in t buitenland!
 • Rene Dannau

  1 jaar geleden
  in Spanje zijn het vooral de Engelsen en Russen die feesten als de beesten en elkander besmettenen terug huiswaarts trekken ze een spoor van besmettingen in hun vriendenkring en dan zijn de vacantielanden het zwarte schaap.zoals Benidorm zijn het de Engelsen die er uitbundig zuipen.
 • Nick Saenen

  1 jaar geleden
  Luc Corsus, wij zijn net terug van Italië en daar is het allemaal veel beter geregeld.. ga morgen maar eens naar Blankenberge.. dat is om miserie vragen...
 • Peter Smeets

  1 jaar geleden
  Zoals Luc het aanhaalt, de grenzen... maar ja dan kunnen de ministers zelf niet meer op vakantie. 't zal pas voor september zijn vrees ik.
 1. 
Deze persoonlijkheidstesten worden het vaakst afgenomen bij sollicitaties (en zo bereid je je voor)
  Jobat.be

  Deze persoon­lijk­heids­tes­ten worden het vaakst afgenomen bij sollicita­ties (en zo bereid je je voor)

  Solliciteren is zo al behoorlijk zenuwslopend. Als je dan nog een vragenlijst voor je neus krijgt met stellingen over je persoonlijkheid, of rijtjes vreemde tekens met de opdracht om ze verder aan te vullen, wordt het wel heel moeilijk om je aanwervingskansen in te schatten. Waarom gebruiken recruiters zulke testen? En hoe bereid je je erop voor? Jobat.be vroeg het aan arbeidspsychologe Anke Van Canneyt.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.