De skyline van Willemstad op Curaçao.
Volledig scherm
De skyline van Willemstad op Curaçao. © Getty Images

Corendon vliegt naar Curaçao vanuit Charleroi

Touroperator Corendon vliegt deze zomer met Air Belgium vanuit Brussels South Charleroi Airport naar Curaçao. De Airbus A340 van Air Belgium zal iedere woensdag en zaterdag reizigers naar het eiland vliegen. 

 1. Meer testcapaciteit voor wie op reis wil, maar niet altijd vlak bij de deur
  6

  Meer testcapaci­teit voor wie op reis wil, maar niet altijd vlak bij de deur

  Zoetjesaan weten we of we al dan niet tijdig gevaccineerd zullen zijn om onze geplande reis te maken. Maar als dat niét zo is, raken we dan wel op tijd aan een negatief PCR-testresultaat, die andere optie om - naast een recente coronabesmetting - zorgeloos te kunnen reizen in Europa? Geen paniek: de testcapaciteit wordt uitgebreid en vanaf eind deze maand kan je je afspraak online maken. Alleen zal je misschien niet in het dichtstbijzijnde testcentrum terechtkunnen.
 2. Europa kleurt oranje: ook populaire vakantiebestemmingen zoals Provence, Côte d’Azur, Toscane en Barcelona niet langer rood

  Europa kleurt oranje: ook populaire vakantiebe­stem­min­gen zoals Provence, Côte d’Azur, Toscane en Barcelona niet langer rood

  De kaart van Europa kleurt niet langer overwegend rood, maar oranje en dat heeft een grote impact op wie wil reizen. Als je terugkomt uit een oranje zone, moet je immers niet in quarantaine. Leuk om weten: er zijn ook enkele populaire vakantiebestemmingen bij, zoals de Provence, de Côte d’Azur, Toscane, het Griekse eiland Rhodos en Catalonië (met hoofdstad Barcelona).