Exclusief voor abonnees

Colombia schudt Escobar-imago van zich af: land populairder dan ooit bij toeristen

Het land van Tourwinnaar Bernal zit in de lift bij toeristen

Tourwinnaar Egan Bernal
Photo News Tourwinnaar Egan Bernal
“Dit is niet alleen mijn overwinning, maar ook die van Colombia.” Profetische woorden van Tourwinnaar Egan Bernal- de eerste gele Colombiaan ooit: het land ontwaakt na jaren van slechte reputatie door drugs en FARC-rebellen. Colombia is populairder dan het ooit is geweest. “En de grootste groei moet nog komen”, verwachten experts.

Je hebt 11% van dit artikel gelezen
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Bernd Vaes

  Columbia is inderdaad heel wat populair geworden bij toeristen, maar dat heeft niets met Bernal te maken! Het toerisme naar Columbia stijgt al enkele jaren, aldus lang voor Bernal een „naam“ was.

 • Jos Vangeel

  Ben vorig jaar op reis naar Colombia geweest . Prachtige natuur en cultuur . Een aanrader !!!

 • jose ceraia

  Ik wens aan allen die naar Colombia reizen veel geluk toe.Het gevaar van Farc of Auc is wel erg geminderd, maar er zijn enorm veel bendes bijgekomen, en die veel gevaarlijker zijn dan de eerst genoemden. Ik ben er wel enkele keren geweest,mijn vrouw is van Medellin, maar ga er niet de straat op zonder begeleiding van een colombiaan(se).Alleen al door onze huidskleur zijn we prachtig doelwit voor dieven of criminelen.Ze zien ons van verre komen.

 • maurice snelders

  Hoe naief kunnen ze daar zijn. Er staan al lang 10 andere escobar's klaar. Die drug kartels vechten al generaties lang om de macht te hebben. Los van dat proficiat voor Egan Bernal..