CNN tipt “20 prachtige Europese steden met amper toeristen”, en daarbij ook ... Antwerpen

De Grote Markt van Antwerpen met zicht op de kathedraal.
BELGA De Grote Markt van Antwerpen met zicht op de kathedraal.
Op zoek naar een mooie Europese stad om nog eens een citytripje te doen, maar geen zin om in de massa rond te lopen in steden als Venetië, Parijs of Amsterdam? Dan heeft CNN voor de Amerikaanse cultuurliefhebber twintig naar eigen zeggen “prachtige alternatieven met amper toeristen”. In het lijstje ook één Belgische stad: Antwerpen. 

De Scheldestad wordt op de website van CNN onder meer geprezen om de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal die de skyline van de stad domineert. “Maar is er nog veel meer te zien in deze Belgische stad dan zijn beroemdste bouwwerk”, klinkt het. “Hoogtepunten zijn de Diamantwijk, waar reizigers tot in het hart van een industrie kunnen komen die al sinds de 15de eeuw een belangrijk deel uitmaakt van de stad. Ook is er het Red Star Line Museum op de oude dokken, waar het verleden van de stad als een hub voor migratie richting de VS wordt blootgelegd.”

Antwerpen figureert in het lijstje tussen andere steden als het Franse Orange, Aarhus in Denemarken en Pristina in Kosovo. Al durven we de beschrijving “amper toeristen” toch niet zonder enig chauvinisme in twijfel te trekken: volgens officiële cijfers lokte Antwerpen vorig jaar net geen 15 miljoen bezoekers en 4,6 miljoen overnachtingen.
24 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • paulette dujardin

  wie wilt er nu nog naar dat...dorp aan het water ?

 • peter maas

  Ik kom al lang niet meer in antwerpen ook door de LEZ.

 • Caroline Bex

  Wat voor zeikerds zijn jullie nu allemaal. Dan is een buitenlandse nieuwszender positief over ons land, en dan zijn de Belgen de eerste om dit af te breken!!! Zielig. Antwerpen is een leuke en hippe stad, wees blij!

 • etienne vijverman

  bijna niet meer bereikbaar en je waant zich in vele delen in de andere kant van de wereld ......

 • Geertje Zegers

  Aan Adriaan De Backer: 4.600.000 overnachtingen: 365dagen = 12.602overnachtingen/dag (of nacht). En soms slapen mensen ook met 2 in 1 bed (echt waar, dat gebeurt in Antwerpen!), dus heb je waarschijnlijk maar 8.000 bedden nodig in brede regio Antwerpen. Dat zal wel vlot kunnen zeker... Wat denk je? Gaan we de eindtermen voor rekenen toch maar eens gaan invoeren en de lat iets hoger gaan leggen?