Exclusief voor abonnees

Christophe Deborsu gidst u door het mooiste en verrassendste van Wallonië: “Deze Waalse trappen brengen u naar de hemel!”

De Waalse RTL-journalist Christophe. Deborsu heeft vier passies: zijn vrouw  Annick De Wit (HLN-journaliste), zijn drie zonen, de politiek én toerisme.  Wie beter dan hij om je te gidsen door  verrassend Wallonië. Vijf weken lang,  door de vijf provincies.  Deze week: DE WAALSE  TRAPPEN.
Photo News De Waalse RTL-journalist Christophe. Deborsu heeft vier passies: zijn vrouw Annick De Wit (HLN-journaliste), zijn drie zonen, de politiek én toerisme. Wie beter dan hij om je te gidsen door verrassend Wallonië. Vijf weken lang, door de vijf provincies. Deze week: DE WAALSE  TRAPPEN.
Wij Belgen hebben geluk. Om een zuiderse sfeer te proeven, hoeven we niet eens het koninkrijk te verlaten. De taalgrens oversteken volstaat. Exotisme in eigen land, coronaproof bovendien. Want in Wallonië geen massatoerisme. Afstand bewaren gaat vanzelf. Uw gids door het nabije Zuiden, Christophe Deborsu, heeft een fascinatie voor ‘escaliers’. “Misschien omdat ze je hoger tillen, dat ‘plus-est-en-vous’-gevoel dat een mens beter maakt. Ook omdat Wallonië een land van hoogtes en laagtes is, en dus van trappen.” En ze houden je fit! Hij neemt daarom zelden de lift. U ook niet deze keer.

Je hebt 5% van dit artikel gelezen
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.