Chaos op Londen Heathrow door IT-probleem bij het inchecken

De storing trof vooral British Airways.
EPA De storing trof vooral British Airways.
De IT-storing bij de inchecksystemen op het Londense vliegveld Heathrow zijn eind zondagavond opgelost. Reizigers moeten nog wel rekening houden met vertragingen en ongemak, meldt de luchthaven.

Duizenden passagiers op de luchthaven zagen zondag hun vluchten geannuleerd of vertraagd. De storing trof alle vier de passagiersterminals, meldt The Independent. Heathrow is de drukste luchthaven van Europa.

Meer dan honderd vluchten van en naar de luchthaven werden gedurende de dag geannuleerd, de overgrote meerderheid van British Airways. BA was al van plan ongeveer twintig vluchten te cancelen vanwege de storm, maar hield nog eens tachtig vluchten aan de grond naar aanleiding van wat Heathrow omschreef als “technische problemen die momenteel worden opgelost”.

Aanvankelijk werd gemeld dat ook aan het begin van de nieuwe week nog problemen werden verwacht, of dat nog zo is, is nog onduidelijk. British Airways heeft al wel dertig vluchten op maandagochtend naar Heathrow geannuleerd.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.