Ga naar de mobiele website
^ Top

Cambodjaanse tempelcomlex Angkor Wat in India herbouwd

ap
Het wereldberoemde Cambodjaanse tempelcomplex Angkor Wat zal in India herbouwd worden. Een hindoeïstische stichting plant in de deelstaat Bihar een getrouwe kopie van het origineel van de reusachtige tempel uit de twaalfde eeuw. Volgens het nieuwsagentschap IANS werd op een twaalf hectare groot terrein in de omgeving van de stad Hajipur de eerste steen gelegd voor het omgerekend 15 miljoen euro dure mammoetproject.

De bouw van de bijna 70 meter hoge hindoetempel en bijgebouwen en de aanleg van parkplantsoenen zal minstens tien jaar in beslag nemen, verklaarde de zegsman van de Bihar Mahavir Trust, Kishore Kunal. Na de voltooiing zal het complex met de naam Virat Angkor Wat Ram Mandir (Grotere Angkor Wat Ram Tempel) volgens Kunal het grootste hindoeïstische gebedshuis zijn.
 
De tempel Angkor Wat werd door koning Suryavarman II ter ere van de hindoegod Vishnu opgetrokken. Met de ondergang van het Khmer-rijk geraakte het complex, waartoe ook andere tempels behoren, in de vergetelheid. Pas eind van de negentiende eeuw maakten Franse wetenschappers het bestaan van Angkor Wat in Europa bekend. Vandaag is de in de omgeving van de stad Siem Reap gelegen tempel van Angkor een toeristische trekpleister en behoort zij tot het Werelderfgoed van de Unesco.

ap
Meer over


Meld een bug