Cabinepersoneel Lufthansa gaat deze week staken

AFP
Het cabinepersoneel bij de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa gaat donderdag en vrijdag het werk neerleggen. Dat heeft de vakbond Ufo vandaag bekendgemaakt. 

Het personeel wil het werk neerleggen op alle vertrekkende en aankomende vluchten uit Duitsland, aldus de vakbond. De staking start woensdag om middernacht en zal duren tot vrijdag middernacht. Op 20 oktober waren er al stakingsacties bij dochters van Lufthansa.

Aanleiding voor de werkonderbreking is een sociaal conflict bij de Duitse luchtvaartmaatschappij. Die heeft al aangekondigd gerechtelijke stappen te overwegen tegen de geplande staking. Lufthansa erkent de vakbond niet langer als gesprekspartner. 

Voor het geval juridische stappen tegen de staking niets uithalen, kijkt de Duitse luchtvaartmaatschappij ook naar noodoplossingen om de impact van de staking te beperken. De onderneming weet daarom nog niet hoeveel vluchten er geschrapt moeten worden.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.