Cabinepersoneel Lufthansa-dochter gaat weer staken

REUTERS
Cabinepersoneel van de Duitse luchtvaartonderneming Germanwings - een dochteronderneming van Lufthansa - legt volgende week 72 uur lang het werk neer. De stewardessen en pursers doen dat van maandag tot en met woensdag zegt vakbond Ufo. Inzet is een hoger loon voor het personeel.

Ufo beperkt de acties tot Germanwings, hoewel het met de hele Lufthansa-groep overhoop ligt. Volgende week maakt de vakbond bekend of er meer stakingen volgen. Mogelijk wordt dan ook bij andere bedrijven die onder Lufthansa vallen het werk neergelegd.

Reizigers

Eerder dit jaar legde cabinepersoneel ook al meerdere keren het werk neer. Daardoor gingen honderden vluchten niet door en werden tienduizenden reizigers gedupeerd. 


Een woordvoerder van Lufthansa zegt dat stakingen niet de oplossing zijn. Germanwings noemt een staking op dit moment “ongepast en disproportioneel”. Het bedrijf zegt over een aantal thema’s “constructief in gesprek” te zijn met Ufo. Over andere onderwerpen bood de luchtvaartmaatschappij naar eigen zeggen voor de kerst aan weer in gesprek te gaan, maar dat wees Ufo af.

Het bedrijf streeft ernaar de gevolgen voor de passagiers zo beperkt mogelijk te houden, zo klinkt het. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.