Burgemeester Parijs niet te spreken over IOC-sponsordeal met Airbnb

In 2017 bij de toekenning was alles nog koek en ei tussen IOC-voorzitter Thomas Bach en burgemeester Anne Hidalgo. Haar ambtsgenoot Eric Garcetti van Los Angeles kreeg de Spelen van 2028 toegekend.
AFP In 2017 bij de toekenning was alles nog koek en ei tussen IOC-voorzitter Thomas Bach en burgemeester Anne Hidalgo. Haar ambtsgenoot Eric Garcetti van Los Angeles kreeg de Spelen van 2028 toegekend.
Burgemeester Anne Hidalgo van Parijs, waar in 2024 de Olympische Spelen worden gehouden, verzet zich tegen de sponsordeal die het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft gesloten met de huizenverhuursite Airbnb.

 In een brief aan IOC-voorzitter Thomas Bach wijst ze op de in haar ogen vervelende consequenties en risico's.
"Airbnb zal de huizenprijzen doen stijgen en het tekort op de woningmarkt vergroten. De gewone Parijzenaar is hiervan de dupe", schrijft ze in de brief die uitlekte naar de Franse krant Le Monde.

Het Amerikaanse bedrijf Airbnb trad gisteren toe tot het rijtje van wereldwijde partners van het IOC. De onlinemarktplaats voor verhuur van privéhuizen heeft zich voor de komende negen jaar aan de olympische beweging verbonden. Het is de bedoeling dat Airbnb zal helpen om tijdens de Olympische Spelen en Paralympische Spelen huisvesting te regelen voor bezoekers en familieleden van atleten en officials.

Hidalgo wil er niet van weten. Ze wijst erop dat het opdrijven van de huizenprijzen vooral de hardwerkende middenklasse zal treffen. "De kortetermijnverhuur destabiliseert de woningmarkt, verstoort de plaatselijke economie en is zware concurrentie voor de traditionele hotels", citeerde Le Monde uit de brief van Hidalgo.

Lees ook: Woning kopen in Parijs? Da’s dan 10.000 euro per vierkante meter
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • michel goethals

    Schaf de olympische spelen af...........GEEN SPELEN.....EN BASTA