Exclusief voor abonnees

Bulgarije op z’n best: 9 insidertips voor zonnestad Burgas

De Sea Garden is een van de populairste parken van Burgas.
Getty Images De Sea Garden is een van de populairste parken van Burgas.
Voor een zonnige vakantie denk je wellicht niet onmiddellijk aan Burgas in Bulgarije, maar think again. Deze parel van een stad ligt aan het gigantische Sunny Beach en herbergt enkele van de gezelligste plekjes aan de Zwarte Zee. Journalist Venelin Kostadinov woont er al zijn hele leven en kent er alle hotspots en geheime adressen.

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jef Smit

  Het meest marginale land ooit! Alles draait daar om seks, reuze reclameborden van afwasmiddel worden gepresenteerd door halfnaakte vrouwen. En rij je iets buiten de stad kom je in buurten van absolute armoede. Echt beschamend want het geld van toerisme blijft bij de rijken.

 • Philippe Schotte

  Ik woon al 10 jaar in Bulgarije en ga mij besparen van enig komentaar en dat zegt al meer dan genoeg !

 • Lindsey Clauw

  Ik ga er deze zomer voor de 3 de keer. Carolo het klopt inderdaad wel dat het voornamelijk goed gaat op sunny beach in de zomer en dat er inderdaad veel armoede is. De mensen die in de zomer in sunny beach werken,werken er ook heel veel uren en verdienen bijna niks,ze zijn die maanden ver van hun familie en hebben geen vakantie om ze te gaan opzoeken. Dat is inderdaad heel erg en hoop dat er met meer toeristen meer geld zal zijn voor hun want ze verdienen het. Ze zijn super vriendelijk.

 • Carolo Belami

  Voor iemand die er al heel zijn leven woont weet die duidelijk niet wat er leeft in Bulgarije. De Bulgaren zeggen zelf dat Sunny beach geen representatie is van wat Bulgarije echt is. 20km verder vind je pure armoede terwijl enkel in Burgas en andere kust steden de rijken wonen... Ga vooral niet naar zulke plekken en geniet van wat Bulgarije echt inhoud en ga naar 1 van de vele familiehotels en beleef dat land echt meer landinwaarts.