Ga naar de mobiele website
^ Top

Buitenlandse Zaken raadt reizigers in Turkije aan alert te zijn

Een betoging aan het Nederlandse consulaat in Istanboel op zondag 12 maart 2017.
REUTERS Een betoging aan het Nederlandse consulaat in Istanboel op zondag 12 maart 2017.
In de aanloop naar het referendum over de grondwetswijziging raadt Buitenlandse Zaken reizigers aan om "in heel Turkije alert te blijven en samenscholingen en drukke plaatsen te mijden", zo blijkt vandaag uit een geactualiseerd reisadvies.

"In de aanloop naar het geplande referendum omtrent de grondwetswijziging dat zal plaatshebben op 16 april 2017, wordt reizigers aangemaand om in heel Turkije alert te blijven en samenscholingen en drukke plaatsen te mijden", zo staat in het reisadvies.

"Wegens de terreurdreiging blijft de grootste waakzaamheid geboden over heel het land en in het bijzonder in de grote steden", zo vervolgt Buitenlandse Zaken. "Elke reis dient te worden geëvalueerd op basis van de mogelijk op te lopen veiligheidsrisico's: de waarschijnlijkheid dat andere veiligheidsincidenten van terroristische aard plaatsvinden, blijft zeer hoog. Het is dan ook aanbevolen om de grootste waakzaamheid aan de dag te leggen, drukke privé- en openbare plaatsen, grote menigtes en volksmassa's te vermijden en uit de buurt te blijven van overheidsgebouwen."

Niet-essentiële reizen naar de zuidoostelijke provincies en plaatsen die grenzen aan Syrië en Irak worden afgeraden.

Meer over14 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Renzo De Hond

  Ik ben er nog nooit geweest. En dat zal ook nooit gebeuren! Genoeg andere landen in de wereld om op reis te gaan.

 • mike milan

  Zo een corrupt land... Blijf er weg!

 • jan van calenberg

  Kerem bedoelt dat Europa de ogen moet sluiten voor de systematische moord op de Koerden. Turkije heeft al een genocide op de Armeniërs gepleegd, zal wel genoeg zijn zeker.

 • mahmut ocbe

  Echte komedie, Ik ben Belgiche Turk sorry maar Je moet mensen geen schrik in jagen op deze manier. Zeker geen oplossing.

 • Miche W.

  Alle reizen naar Turkije worden afgeraden !!!!!!

Meld een bug