Buitenlandse Zaken opent noodnummer voor Belgen in het buitenland

Thomas Cook-passagiers op de Las Palmas luchthaven op Gran Canaria.
REUTERS Thomas Cook-passagiers op de Las Palmas luchthaven op Gran Canaria.
De federale overheidsdienst Buitenlandse Zaken heeft het noodnummer +32 2 501 40 00 geopend om Belgen in het buitenland bij te staan die problemen ondervinden door de situatie bij de reisgroep Thomas Cook. Dat meldt de FOD vanavond.

Wie in het buitenland is en als klant van Thomas Cook getroffen is, kan terecht op het noodnummer. "Het wachtteam van Buitenlandse Zaken zal deze Belgen zo goed mogelijk begeleiden en meezoeken naar een oplossing voor hun problemen", aldus de FOD, die nog zegt de situatie van nabij op te volgen.

Consumentenorganisatie Test Aankoop opent om 9 uur een gratis nummer voor mensen die vragen hebben naar aanleiding van de problemen bij reisgroep Thomas Cook. Dat nummer is 0800 50 450 voor Nederlandstaligen en 0800 50 104 voor Franstaligen.

REUTERS7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • danny janssens

  nationaliseer alle Cook eigendommen en verkoop ze openbaar

 • Tanya Cuppens

  Niemand neemt op. Zeg dan maar in de media dat er noodnummers zijn

 • Suren Gyarakyan

  Ik heb ondertussen al 20x geprobeerd, zelf de binnenlandse zaken laten ons in de steek.. !! Schandalig!

 • Frans Peeters

  Regering heel stil, in plaats dadelijk alle goederen van TMC te blokkeren

 • JAN krommentak

  Onbegrijpelijk dat men tot gisteren nog mensen liet vertrekken omdat ze anders geen aanspraak konden maken op een schade vergoeding en een minister stond er bij en keek er naar ongelooflijk !