Brussels Airport verwacht ruim 720.000 passagiers tijdens herfstvakantie

BELGA
Op de luchthaven van Zaventem worden tijdens de herfstvakantie meer dan 720.000 passagiers verwacht. Velen onder hen trekken nog voor een weekje naar de zon.

Het aantal passagiers zal tijdens de tien vakantiedagen (van vrijdag 25 oktober tot en met zondag 3 november) 2,7 procent hoger liggen dan in 2018, zegt Brussels Airport. Vrijdag 25 oktober wordt de drukste dag met 85.000 reizigers (van wie 46.000 vertrekkende).

Velen grijpen de herfstvakantie aan om nog eens naar de zon te trekken. Dat stelt ook reisorganisatie TUI vast. "Liefst 88 procent van de TUI-reizigers vertrekt vanuit een Belgische luchthaven richting zon", stelt zij. De helft van hen kiest voor Spanje (en dan vooral de Canarische Eilanden), en ook Turkije, Egypte, Tunesië en Marokko blijven in trek.

De grootste groei is er bij de verre bestemmingen, met ruim 60 procent meer reizigers voor de Dominicaanse Republiek dan vorig jaar en de helft meer voor Mexico. Dat komt volgens TUI onder meer omdat een weekje Dominicaanse Republiek op dit moment goedkoper is dan een verblijf op de Canarische Eilanden.

De overige TUI-reizigers gaan op reis met de eigen wagen of op citytrip. 
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • pol Van den Berghe

  dan is het toch tijd om te staken maar ieder op zijn tijd heeee

 • Bob De Visser

  Oei , die boodschap is genoeg om weer een syndicale actie in gang te zetten . Van hoe ( sommige ) vakbonden onze economie in de vernieling staken !

 • alfons moons

  Wij gaan al jaren via Keulen, Dusseldorf, Eindhoven of Maastricht ! Makkelijk, NOOIT problemen en klantvriendelijk ! Belangrijk is dat je daar snel, accuraat en met respect behandeld word ! Brussels Airport/Zaventem no way denk 3x na voor je via hun gaat !

 • pierre Van den Wijngaert

  Deze week geen betoging voor minder CO2,want we moeten op vakantie!!

 • Flor Peeters

  Gaan de klimaat activisten ook met het vliegtuig op verlof ?.